Playelfs Flickor

Sigwyne och Sigrida


 

Det tråkiga med valkyrior är att man oftast bara träffar dem om man har dött hjältedöden på slagfältet. Det är inte särskilt vanligt att man träffar dem annars, men det går om man har lite tur och anstränger sig. Sigfried lyckades till exempel få ihop det med sin Brynhilde efter att ha slitit lite.

Så vi blev tämligen förvånade när vi lyckades ordna en fotosession med inte bara en valkyria, utan två!

Tvillingarna Sigrida och Sigwyne har varit i Odens tjänst sedan tidig vikingatid, men det har sannerligen inte varit dem till last. Förmodligen har de väl nallat lite av Iduns äpplen då och då, och det är förmodligen den sortens överträdelser som gjorde att de villiga att ställa sig framför vanliga dödligas kameror.

"Jobbet som valkyria har två stora krav" sade Sigwyne under intervjun och fnissade menande. "Man måste gilla hästar och man får inte vara flygrädd." Sigrida fyllde i: "Och så måste man ju ha en barm som en operasångerska också, och en röst av motsvarande... rymd."

"Hur är det med hårfärgen?" undrade vi försiktigt. "Det spelar ingen roll" sade Sigrida. "Så länge som den är blond" lade Sigwyne till och tvillingarna skrattade.

Att de ställde upp på fotosessionen för Playelf förklarar de med att det var dåliga tider. "I och med att asatron har fått ett allmänt dopp sedan 1066 eller så, och på grund av att folk är så ämlans själviska så att det har blivit ont om hjältar och framförallt hjältedödar, så har vi ju inte sådär hemskt mycket att göra nuförtiden, så det har varit en del drastiska nedskärningar i rörelsen, om man säger så. Även vi som är kvar har i många fall fått gå ner på deltid, och då blir man tvungen att dryga ut lönen på något sätt."

"Fast å andra sidan så är det väl dags för Ragnarök snart, och då blir det mängder med övertid på grund av den hårt bantade personalen."

Det är tråkigt att recessionen även drabbade dessa Valhalls försvarare, så vi såg till att ersätta dem rikligt. Vi önskar dem lycka till i framtiden!

Foto: Krister Sundelin


Ljus och lykta används för att leta upp framtida modeller för Playelf. Om du har några bilder som du tror passar här, kontakta mig på krille@foxtail.nu så kanske vi får se din favoritspetsöring här.


Till Playelf