Playelfs Flickor

Lessa Manealia


Är det någon dygd som Lessa inte har så är det morgonpigghet. Trots avtalad tid så hade hon inte gått upp än när vi kom förbi för att plåta henne. Nåja, inget ont som inte har något gott med sig. På grund av det fick vi ett antal bilder av en vackert nyvaken Lessa, och i urvalet senare så var det en av dessa bilder som vi valde.

Valet föll mellan denna bild och en annan med Lessa till häst. Hästar och ridning är annars Lessas absoluta favoritsysselsättning och hon är en av de skickligare hästtränarna i östra Ljusna. Fattas bara annat när man har några seklers erfarenhet och så god hand med djur som Lessa.

Allt är dock inte frid och fröjd på gården. På grund av Ransards ockupation av östra Ljusna har hennes verksamhet fått sig en knäck. Även om hon fortfarande föder upp och tränar sina egna hästar så har restriktionerna gjort att antalet kunder minskat kraftigt, så det är lite snålt att leva just nu.

"Jag skulle aldrig få för mig att aktivt stödja motståndsrörelsen" säger hon, "men jag håller med om deras mål. Jag tycker inte om ransardernas närvaro här - jag tror inte nån gör det - och jag skulle helst se dem där de hör hemma. Sen kan jag inte glömma deras knäppa idéer från det förflutna heller, även om jag vet att de har försvunnit numera." Med detta syftar Lessa på den gamla ransardiska tron att man kunde behålla sin ungdom om man drack alvblod, en tro som idag är lika utdöd som tron att magma kokade havet vid Altors sydpol.

"Nja," säger Lessa om det, "faktum är att jag minns när folk trodde på sådana där dumheter. Även om det är skönt att veta att de är överbevisade och att ingen tror på sånt numera så är det ändå otäckt att människors hela världsuppfattning bevisligen kan ändras totalt på några få hundra år. Vad säger att det inte kan gå tillbaka om ett par hundra år till?"

Foto: Krister Sundelin


Ljus och lykta används för att leta upp framtida modeller för Playelf. Om du har några bilder som du tror passar här, kontakta mig på krille@foxtail.nu så kanske vi får se din favoritspetsöring här.


Till Playelf