Playelfs Flickor

Tuva från Vadehyttan


Playelfs månadsflickor kommer inte enbart från Fanei. Den här gången är det vår kära Tuva som gästar oss från fjärran Västmark. Medges, hon är inte alv, men hon har i alla fall älvablod i ådrorna.

Tuva från Vadehyttan har fått viss berömmelse i Västmark, visserligen inte under sitt eget namn utan som "riddar Gared av Rimmersbys rävsvansade väpnare". Tuva är en söt flicka på arton år, vältränad och smidig tack vare sin hittills treåriga tjänst som väpnare. Hon trivs alldeles utmärkt i väpnar-"yrket" och fortsätter gärna att vara det - hon har i alla fall inga som helst planer på att slå rot och riddar Gared verkar inte ha något emot att ha Tuva som väpnare.

Hennes älvablod har givit henne ett underligt utseende - en yvig rävsvans som sticker ut under kjorteln och två ludna rävöron som sticker upp över håret. Hon har blivit retad för detta åtskilliga gånger, men har numera slutat att bry sig. "Det är klart att man tar åt sig när folk förolämpar en på grund av svans och öron" säger Tuva, "men det är sällan det händer. Jag ser dock ofta i deras ögon att de inte tycker om det. Det är tråkigt att det bara är ett svärd vid sidan och en väpnares livré som håller tillbaka folks fördomar. Om folk ska visa respekt för mig så föredrar jag att det är för mig som person, inte respekt för mitt svärd eller min husbonde. Tyvärr har jag inget annat val då folk är så trångsynta."

Tuva växte upp på en bondgård utanför Vadehyttan i hertigdömet Thabeun, men tvingades mer eller mindre att fly hemmet då svansen växte ut och hon var på väg att bli bortgift. Som tur var så kände hennes mormor (egentligen hennes halvsyster, visade det sig senare) till dilemmat och ordnade så att Tuva anlitades som riddar Gareds väpnare. "Risken är väl inte så stor att jag någonsin skulle få riddarslaget" säger Tuva om framtiden, "men 'Riddar Rävsvans' låter på något sätt lockande. Nåja, det enda som krävs är att jag skulle råka rädda en prinsessa från en drakes käftar, så kan jag nog få riddarslaget så småningom" suckar hon ironiskt. "Fast det är klart, skulle min riktiga far, prins Lövsköne av Älvafolket, erkänna mig som sin dotter så skulle det bli mycket enklare."

Foto: Krister Sundelin


Ljus och lykta används för att leta upp framtida modeller för Playelf. Om du har några bilder som du tror passar här, kontakta mig på krille@foxtail.nu så kanske vi får se din favoritspetsöring här.


Till Playelf