Playelfs Flickor

Tokimi Iwasabe


Tokimi är nästan helt okänd på Ereb, men hon har slagit stort som popstjärna i Jih-Pun och behållit sin storhet under nästan ett decennium. Detta får betraktas som en evighet i ett konsumtionssamhälle som Jih-Pun.

Tokimi själv ser sig i första hand som jih-mono, inte som alv, och hon tillhör därmed den nya generationen av alver som ser sig som en del av samhället. Hennes familj flyttade in på Jih-Puns öar tillsammans med en del andra alver strax efter Sjätte konfluxen och assimilerades snart med resten av samhället och tog till och med jih-punska namn.

"Jag har pratat med alver på Ereb som föredrar att gömma sig i skogarna" säger Tokimi. "Den lyxen finns inte här i Jih-Pun. Samhället täcker varenda kvadratmeter av våra öar och vi har en av de högre befolkningstätheterna i världen. Det finns helt enkelt inte plats. Men jag klagar inte - andra alver verkar leva i någon slags paranoid rädsla för att världen ska köra över dem. De inser inte att den redan har gjort det och att om något ska förändras så måste det ske inifrån samhället, inte utanför, och då kan man inte gömma sig i en skog."

Sedan rycker hon på axlarna. "Fast det är möjligt att jag bara har en massa fördomar."

Foto: Krister Sundelin


Ljus och lykta används för att leta upp framtida modeller för Playelf. Om du har några bilder som du tror passar här, kontakta mig på krille@foxtail.nu så kanske vi får se din favoritspetsöring här.


Till Playelf