Playelfs Flickor

Ilia Viasna


Det är inte alltid som en fotoexpedition går som planerat. En fotostudie av Goianas skogar ledde inte till att vi hittade några alver eller boningar - målet för vår expedition - utan tvärtom hade alverna oerhört roligt åt att leda oss på villospår. Till slut var vi hopplöst vilse.

Och det var här, långt inne i Goianas skogar hittade vi Ilias lilla stuga. Helt omedveten om att världen runt omkring hennes stuga hade förändrats bortom det som hon var van vid tog hon emot oss stackars vilsna och frusna vandrare.

Det är inte ofta man finner personer som helt undvikit Erebs utveckling fram till år 1498. Dessa är nästan alltid alver i Altors mest undanskymda vrår och det visade sig snart att Ilia var en av dessa. Hon hade klarat sig alldeles utmärkt på egen hand ändå och helt missat att världen förändrats till oigenkännlighet.

Vi försökte förklara hur världen utvecklats under de åttahundra år (drygt) som gått sedan hon senast var ute i världen, men hon visade inget större intresse för det, inte förrän vi visade en del fotografier och tidningar med bilder. Då först väcktes hennes intresse och hon blev mycket fascinerad av vår kamera. Efter lite lirkande övertalade vi henne att posera, och resultatet blev bilden till höger.

Ilia är fortfarande helt ointresserad av världen runt omkring henne, och för vår del får hon gärna vara det. Alverna i Goiana lär dock märka en nergång i turistströmmen när det här publiceras.

Foto: Krister Sundelin


Ljus och lykta används för att leta upp framtida modeller för Playelf. Om du har några bilder som du tror passar här, kontakta mig på krille@foxtail.nu så kanske vi får se din favoritspetsöring här.


Till Playelf