Playelfs Flickor

Favorit i repris:
n'Shaesta Hilena


Fo'ur är en sällsam värld, fylld av kontraster. Våldsamheten och den iskalla planerande beräkningen hos en iynisin som tvingas till strid står i skarp kontrast till den avslappnade sömnen hos en iynisin i vila. Det är inte ofta man som människa får uppleva iynisins båda ansikten.

Att se Shaesta sova den rättfärdiges sömn var lite av en upplevelse. Jag betraktade henne under en ganska lång stund, men aldrig stördes hennes sömn. Det var inte förrän kameran hade tagit den här bilden som hon vaknade med ett ryck och med klorna utdragna, redo för förvar. Sedan fick jag en mycket förebrående blick som övertygade mig om att det var dags att gå.

Man vill inte utmana en iynisins vrede, och man vill inte heller störa deras sömn. Jag behövde ingen andra lektion för att lära mig detta - en blick från Shaestas bärnstensgula ögon räckte långt.

Foto: Krister Sundelin


Ljus och lykta används för att leta upp framtida modeller för Playelf. Om du har några bilder som du tror passar här, kontakta mig på krille@foxtail.nu så kanske vi får se din favoritspetsöring här.


Till Playelf