Playelfs Flickor

Favorit i repris:
Tokimi Iwasabe


Tokimi Iwasabes senaste skiva, "Sanningen", ställde till en hel del rabalder när den släpptes för två månader sedan, eftersom sångerskan poserade naken sånär som en öppen blus och ett par kängor på omslaget. Även om "inget" avslöjades så avslöjade bilden mer än väl att blusen och kängorna var de enda plagg hon hade på sig.

Bilden till höger är från samma fotoserie, men inte den bild som förekom på omslaget. Den är istället speciellt utvald för oss på Playelf och är lite mer vågad.

Naturligtvis blev det ett ramaskri när den kom ut i skivbutikerna, och föräldrar och andra moraliska grupper krävde att skivbolaget omedelbart skulle dra in skivan och byta omslag på den, men Tokimi stod på sig. Hon hade bestämt sig för den bilden. "Jag vet att bilden är utmanande" sade hon i en presskonferens. "Sanningen är alltid utmanande. Det var därför jag valde just den bilden."

"Jag kände att jag behövde göra min skiva för en gångs skull," säger hon i en privat intervju, "istället för någon fabriksproducerad dussinmusik som annars pumpas ut på marknaden via unga artister som jag själv. Jag behövde få min mening sagd. Därför var jag också tvungen att göra hela skivan på mitt sätt."

Musiken på skivan avspeglar naturligtvis detta. Det märks att Tokimi vuxit upp som artist, från tonårig popartist till fullfjädrar ung kvinna på egna ben. Det är inte längre den vanliga jih-punska tuggummi-popen, utan betydligt mer sansad och allvarlig musik.

Skivan blev naturligtvis en bestseller, dock inte bara på grund av omslaget. Hittills har fyra listettor släppts från skivan i Jih-Pun och två av dem har seglat upp på topplistorna i Ereb.

Foto: Krister Sundelin


Ljus och lykta används för att leta upp framtida modeller för Playelf. Om du har några bilder som du tror passar här, kontakta mig på krille@foxtail.nu så kanske vi får se din favoritspetsöring här.


Till Playelf