Playelfs Flickor

Vilia Shennaliessa


Tittar man runt i korridorerna i Zaroflas Tekniska Högskola är det inte helt omöjligt att man någonstans bland de sextusen studenterna hittar Vilia Shennaliessa, en av många unga studenter som hoppas på en karriär inom teknisk taumaturgi. Vilia studerar nu för fjärde året och har börjat planera inför examensarbetet.

"Det kommer förmodligen att röra sig om en del forskning åt försvaret om praktiska applikationer av laserstrålar" avslöjar hon och utvecklar: "Jag lade fram en teori för min handledare om en alternativ metod för taumaturgisk excitering i en sluten fiberoptisk kabel, vilket skulle kunna leda till en ungefär sex gånger så hög effektivitet i laserstrålen. Han råkade nämna den för något högt befäl och fixade på så sätt in mig i försvarets forskning för examensarbetet."

Vilia lät uppriktigt upphetsad om ämnet, och även om hon ibland gled iväg på allt för höga akademiska nivåer för att någon av oss skulle kunna förstå henne (än mindre många av våra läsare) så framgår det att hon tror att hennes arbete är viktigt. För hennes del så verkar arbetet i alla fall stimulerande och tillfredsställande. Däremot verkar hon mindre pigg på att arbeta för försvaret.

Vilia är till sättet en "evig studentska". Hon skulle helst stanna kvar på högskolan och forska, men har sedan länge insett att det krävs lite referenser för att kunna göra något sådant. Här kan forskningen åt försvaret verkligen hjälpa till. Den trevliga unga studentskan är ännu ett exempel på alver som funnit sig tillrätta i Erebs moderna liv.

Och hon försäkrar också: "Det är inga laservapen som jag kommer att utveckla. Det här kommer snarare vara ett steg mot batterisnålare laseravståndsmätare och andra känsliga avläsningsinstrument, och kanske till och med mot snabbare och säkrare telekommunikationer. Men som vapen? Nja, kanske, om batterierna kunde minska i vikt. Men det blir svårt - man kan bara tränga in så och så mycket energi i ett batteri."

Foto: Krister Sundelin


Ljus och lykta används för att leta upp framtida modeller för Playelf. Om du har några bilder som du tror passar här, kontakta mig på krille@foxtail.nu så kanske vi får se din favoritspetsöring här.


Till Playelf