Playelfs Flickor

Myene Visha t'an Vanar t'an Sirca


På den årliga turneringen i Uriens år 1509 sabrisk tideräkning var det en främling från Alarinn som vann bågskyttepriset. Främlingen i fråga var léaram-flickan Myene, som med sin ringa storlek och korta noloin-båge blev rejält utskrattad av både publik och medtävlare. Löjet varade inte längre än tills dess att Myenes första pil slog in i tavlan, och när tävlingen var över var den rödhåriga alvflickan publikens stora favorit.

Många hade förväntat sig att Myene skulle försvara sin titel nästa år, men ingen Myene dök upp år 1510 heller.

"Jag var upptagen" säger hon om händelsen. "Jag hade ett nyfött barn att fostra då, och hade inte tid eller hälsa att resa till Uriens. Dessutom så är Uriens egentligen inte min favoritplats. Det är alldeles för salt luft, alldeles för mycket folk och alldeles för usel renhållning. Och så är jag egentligen inte särskilt imponerad av de där riddarspektaklen."

Trots detta uttalande så är det greven av Grikentulw som är far till Myenes barn, något som tog familjen på sängen. Hon lever nu tillsammans med greven i hans förläning precis vid foten av Urmamassivet, så terrängen är i alla fall någorlunda lik den hemma i Alarinn. "Skulle jag återvända hem till Alarinn så skulle jag bli ompysslad till döds eller utstött tills jag inte längre skulle stå ut" säger hon. "Det är väl ungefär så som min familj och klan ser på förälskelsen med Gwfrfafr (ett namn som vi på redaktionen fullständigt misslyckades att uttala, så vi håller oss till det sabriska "Gwefar", reds. anm.). Så jag stannar här med min älskare och mitt barn. Det är klart, det gör ont i själen att veta att jag förmodligen mår bäst av att aldrig åka hem igen, men vem har sagt att livet är lätt för förbannelsens folk?"

Myene har ännu inte fallit för Förbannelsens skugga. Vi hoppas att det dröjer innan det händer.

Foto: Krister Sundelin


Ljus och lykta används för att leta upp framtida modeller för Playelf. Om du har några bilder som du tror passar här, kontakta mig på krille@foxtail.nu så kanske vi får se din favoritspetsöring här.


Till Playelf