Playelfs Flickor

baronessa Inahe an Saretsa


Den rödhåriga Inahe är inte bara förödande vacker, honär också minst lika rik och berömd. Invånarna i hennes baroni, Saretsa i norra Kardien, har levt väl i flera hundra år, ända sedan hon kom till makten.

Inahes uppstigande till ämbetet som baronessa är dock minst sagt höljt i dunkel. Elaka rykten säger att hon helt enkelt förförde den förre tyranniske baronen, fick honom att gifta sig med henne och sedan mördade honom.

Inte för att Saretsas invånare bryr sig. Inahe är tvärtom tämligen populär eftersom hon har styrt baroniet med vishet och rättvisa, om än ett och annat anfall av lekfull elakhet. Denna elakhet riktas oftast mot besökande adelsmän, även om baroniets invånare får räkna med en och annan satirisk elakhet då och då.

"Det finns få saker som är så roliga som att koppla på charmen i adelsherrars närvaro" säger Inahe. "I synnerhet om deras hustrur är med, då blir det extra roligt."

Inahe har inte det minsta emot en liten flört då och då. "Det är bara kul" säger hon. Vår fråga om hon har något stadigt sällskap unviker hon elegant. Inte heller vill hon avslöja sina planer inför framtiden. "Man ska inte avslöja en bra intrig" säger hon. "Om inte annat så lär man sig sådant mycket snabbt i Kardiens hovkretsar, och jag har närmare trehundra års erfarenhet på området."

Foto: Krister Sundelin


Ljus och lykta används för att leta upp framtida modeller för Playelf. Om du har några bilder som du tror passar här, kontakta mig på krille@foxtail.nu så kanske vi får se din favoritspetsöring här.


Till Playelf