Playelfs Flickor

Sennilin Kyaka


Under en vandring i Salston Tor i norra Consaber råkade vi stöta ihop med Sennilin Kyaka, en kiriya-alv med ett uppdrag. Vi lade märke till henne dels på grund av sättet hon gick på - sakta, lugnt och mycket, mycket estetiskt tilltalande, nästan som om hon dansade fram - men också på grund av att något sade oss att hon inte enbart var här för att försköna staden.

Mycket riktigt visade det sig att vi hade rätt. Hennes närvaro i Salston Tor, "en söt liten stad, om bara folk kunde låta bli att kasta ut avfallet på gatorna" enligt denna koketta men utsökt vackra alvkvinna, motiverades av att hon var på jakt efter den människa som hade dödat hennes älskare. Den enda ledtråden till älskarens mördare var ett vackert utpyntat calanasvärd av högsta kvalitet.

I utbyte mot några ledtrådar som vi faktiskt råkade ha gick hon med på att bli fotograferad. Efter fotograferandet och utbytandet av information fick vi se en föreställning då Sennilin visade sin skicklighet i alvisk fanfäktning, en komplicerad korsning mellan stridskonst och dans med en fana fäst vid ishani, det alviska spjutsvärdet. Med sitt långa, inlindade hår förhöjdes skönheten i de vackra, svepande rörelserna i dansen. I sanning visade Sennilin sig vara en mästare i fanfäktning, kanske enbart överträffad av hennes lärare, Liara Seleina (en annan vacker kiriya-alvkvinna, som skapat den alviska brottningen och som vi ännu inte träffat).

Därefter gick vi våra egna vägar. Vi har ännu inte hört något, så vi får nog anta att sökandet fortgår än. Det kanske är lika bra det, eftersom en sådan uppgift ofta kan vara det enda som håller tillbaka Förbannelsens verkningar hos Mundanas alver. Och visst vore det synd om en förtjusande ung dam som Sennilin skulle bli inåtvänd?

Foto: Krister Sundelin


Ljus och lykta används för att leta upp framtida modeller för Playelf. Om du har några bilder som du tror passar här, kontakta mig på krille@foxtail.nu så kanske vi får se din favoritspetsöring här.


Till Playelf