Playelfs Flickor

Fjälandina


Jo för två vintrar sedan var jag på semester i den norra och kalla delen av vårt avlånga land. Jag var i en dal som kallas för " Kristall dalen ". Där åkte jag runt längs en flod på isen i en isfarkost tilsammans med ett antal alver av olika folkslag. Farkosten var byggd av ett trädslag som hade gjort att den fick en dryad på köpet. Det var dryaden Lirlin jag kom att bli bekant med henne och vi tillbringade en natt tillsammans. Innan jag skulle lämna farkosten och bege mig tillbaka till "Vargskogen " där jag bor tipsade Lirlin mig om två väninnor till henne som bodde i närheten av min skog. Det var vatten nymfen Fjälandina och en oread vid namn Foratea av björnbärslunden. Jag träffade Fjälandina i sommras vid " Lärkfallet " som är ett litet vatten fall som finns i vår skog. Och här följer en liten beskrivning av henne.

Vilavis Sagomåne

Namn: Fjälandina av Lärkfallet
Tillhör folkslaget: Älvfolk: Vatten nymf
Boplats: Lärkfallet
Civilstånd: Ogift
Utseende: Hon är ganska lång lagomt smal och har kurvor på dom rätta ställena. Hennes långa hår når ner över axlarna och kan dölja dom vackra brösten om hon nu vill det. Det ser blont ut men har små slingor av grönt och blåt i sig. Så har hon havs blå ögon och en mun som oftast har ett litet små leende. Det är sällan hon har kläder på sig men det ser ut som att hon har byxor på sig eftersom hennes ben täckta av blå grön skimrande fjäll. På armbågarna har hon utstående fiskfjälls kammar och på benen med.

Foto: Stephanie Nilsson


Ljus och lykta används för att leta upp framtida modeller för Playelf. Om du har några bilder som du tror passar här, kontakta mig på krille@foxtail.nu så kanske vi får se din favoritspetsöring här.


Till Playelf