Playelfs Flickor

Feli Mielikki


Strax utanför den lilla byn Aborrmåla i norra Västmark levde en gång en gammal häxa tillsammans med sin dotterdotter. Hon var respekterad men inte särskilt omtyckt. När hon dog i en tragisk olycka fanns det inget som kunde skydda dotterdottern Feli, som därför flydde så fort hon kunde från Aborrmåla och gömde sig hos greve Rhys-Davies i granngrevskapet. Hon höll sina ganska begränsade trolldomskunskaper hemliga till att börja med, men kom så småningom att bli avslöjad.

Den vidskeplige greven hade till att börja med svårt att acceptera en häxa i hushållet, men efter en smärre "omorganisation" kom hon att bli grevens livmedikus.

Just som livet såg ut att ordna sig för den unga häxan vändes allt upp och ner igen. Greven tvingades att fly från Västmark, inbördeskrig bröt ut och Feli blev förälskad i en stallpojke av älvafolket. Eftersom saker och ting händer när saker och ting händer så var det bara en tidsfråga innan Feli blev med barn, mitt under brinnande krig, och tvingades gömma sig i Älvalandet.

Under den tiden hann Feli bli riktigt rejält skicklig som häxa. En bidragande orsak är förstås att hon har en något underlig bakgrund. Hon "blev till" på galgbacken en allhelgonanatt, och hon föddes under en månförmörkelse en midsommarnatt. Dessa omständigheter höll på att skrämma slag på hennes mormor som förutsåg alla möjliga hemskheter om det nyfödda flickebarnet.

Nu, arton år senare (för Feli - för alla andra har det gått tjugosex år) är Feli en mycket kapabel häxa och mor. Hennes dotter har redan uppvisat underliga förmågor. Att detta beror på att dotterns far är av älvafolket torde stå helt klart. Frågan är snarare hur långt Felis dotters förmågor egentligen sträcker sig. Feli själv verkar inte heller ha nått toppen av sina förmågor.

Foto: Krister Sundelin


Ljus och lykta används för att leta upp framtida modeller för Playelf. Om du har några bilder som du tror passar här, kontakta mig på krille@foxtail.nu så kanske vi får se din favoritspetsöring här.


Till Playelf