Playelfs Flickor

Sumla


Playelfs månadsflickor kommer inte enbart från Fanei. Även denna månad kommer flickan från Eons värld Mundana, men denna gång är det faktiskt inte en alvflicka som poserar, öronen till trots.

I riddar Taven Nimereys hushåll kan man, om man letar lite, finna missleflickan Sumla. Den trevliga misslan arbetar huvudsakligen i köket, och trots att hon inte är chef så har hon ändå en tendens att basa i köket. Kockan låter henne ofta basa, eftersom Sumla har ett mycket gott sinne för organisation och framförallt en helt oöverträffad skicklighet inom kokkonsten och inom bryggkonsten.

Sumlas öl är något av en legend i Turina, och riddar Nimerey anses som lyckligt lottad att ha en så skicklig bryggerska i sitt hushåll. Till och med besökande dvärgar, bland dem den legendariske Kharzim klan Ghor, har gett mycket gott betyg åt Sumlas misslabrygd, även om dvärgarna envist hävdar att kvasr är godare. Riddar Nimerey har lovat att stå som domare utifall att han någonsin skulle få tag på kvasr. Än så länge har ingen kvasr dykt upp, och man kan undra om det inte beror på att dvärgarna faktiskt anser att Sumlas misslabrygd är godare, men i sin stolthet inte vill erkänna det.

Sumla är fruktansvärt envis, och om hon inte får som hon vill kan man lätt drabbas av denna misslas vrede. Trots att Sumla bara fyra fot lång så är denna vrede ingenting som man ska förakta - riddar Nimereys egen son drabbades av den en gång och fick så mycket smisk att han inte kunde sitta ner utan en kudde under en hel veckas tid!

Vår fotograf drabbades också av denna vrede efter att ha tagit bilden. Ilskna misslor är ingenting som man ska förringa, och det krävdes en hel del övertalning från redaktionens sida att få Sumla att gå med på att bilden skulle publiceras. Det räddade dock inte vår fotograf från ett blått öga...

Foto: Krister Sundelin


Ljus och lykta används för att leta upp framtida modeller för Playelf. Om du har några bilder som du tror passar här, kontakta mig på krille@foxtail.nu så kanske vi får se din favoritspetsöring här.


Till Playelf