Playelfs Flickor

Favorit i repris:
Tokimi Iwasabe


Efter ett halvår i väst tog vi kontakt med Tokimi igen, bara för att se hur hon hade det. Jodå, tackar som frågar, det var inget fel på Tokimi... utom en massa smådetaljer som hon inte var van vid sedan hon lämnade Jih-Pun. Första kontakten med väst verkar trots allt ha varit ganska rejält omtumlande för Tokimi. "Trots att Jih-Pun har blivit så influerat av väst sedan Altor-kriget så kan ingen förbereda en på den stora skillnad som faktiskt finns där" säger hon. "På ytan är våra kulturer så lika, men så fort man tittar närmare... En sådan där liten struntsak, till exempel: fladdrande gardiner. Sådana finns inte i Jih-Pun, utom möjligen på något västerländskt hotell som jag aldrig fått tillfälle att besöka. Mitt första möte med denna lilla struntsak var på TV, men det var bara en struntsak jämfört med hur det var i verkligheten."

Språket har Tokimi inga problem med. Det är kulturkrockarna som är hemska. "Varje dag konfronteras jag med nya små fenomen som jag inte har sett förut" säger hon, "och varje dag vänder jag upp och ner på mina nyfunna kamrater genom att uppföra mig som det som jag trots allt är - en alvkvinna från Jih-Pun. Senast hade jag svårt att förstå mig på 'non-konformativa alver', ännu ett begrepp som inte finns i Jih-Pun - vilket mina kamrater har svårt att förstå. För min del känns det naturligt att även alver tar ansvar för samhället, medan här i väst är det snarare tvärtom - alver som en del av samhället är onaturligt och fel. Så det är väl inte att undra på att 'non-konformativa' betraktar mig som något slags ufo eller nåt."

Tokimi suckar tungt. "Nåja, jag vänjer mig väl så småningom."

Foto: Krister Sundelin


Ljus och lykta används för att leta upp framtida modeller för Playelf. Om du har några bilder som du tror passar här, kontakta mig på krille@foxtail.nu så kanske vi får se din favoritspetsöring här.


Till Playelf