Playelfs Flickor

Missne


Playelfs månadsflickor kommer inte enbart från Fanei. Den här gången kommer hon från Ereb Altor.

Missne Farngrimsdotter är en ljusalvsflicka från Trakorien. Hon är - enligt Erebs alvers mått mätt - fortfarande mycket ung, även om hon själv är fruktansvärt trött på att ha sett ut som sexton i närmare sextio år. Hon är mycket glad i musik och sång och har gjort det till sitt yrke. Hon har kommit att bli mycket känd i Trakorien, till att börja med på grund av hennes utseende, som enligt uppgift har varit nära att starta krig. Hennes musikaliska skickligheter är också vida omtalade, men hon är absolut mest känd för att hon var delaktig i händelserna kring den Femte konfluxen.

Hennes lillebror, Ingen, är resultatet av en olycka involverande Missnes mor och en rese. Missne blev tvungen att ta hand om lillebrorsan, som i själva verket är omkring 230 cm lång, ungefär lika bred och försedd med en intelligens motsvarande en dinosaurie. Det var inte en särskilt lätt uppgift - att tänka för sig själv har aldrig varit Missnes starka sida, och att tänka för sig själv och lillebrodern gick faktiskt inget vidare. Hon tappade bort honom någonstans på Paratorna och hon har aldrig fått för sig att återvända dit.

Under resorna kring Konfluxen kom Missne att träffa bland andra sir Konrad Lance, paladin av Tyr, som hon gav sig sjuttsingen på att förföra, inte för att han var särskilt snygg eller rik, utan för att se om det gick. Det gjorde det, men relationen gick över ungefär samtidigt med Konfluxen. Sedan dess har Missne dragit omkring i Trakorien och lever ett alldeles utmärkt trevligt liv som vandrande speleflicka. Hon kommer förmodligen att fortsätta med detta något sekel till eller två.

Foto: Krister Sundelin


Ljus och lykta används för att leta upp framtida modeller för Playelf. Om du har några bilder som du tror passar här, kontakta mig på krille@foxtail.nu så kanske vi får se din favoritspetsöring här.


Till Playelf