Playelfs Flickor

Lissa Ender


Lissa Ender är inte den Gamla republikens bästa jedi, men hon är definitivt en av de mest färgstarka. Hon började sin bana som problemlösare åt en äldre jedimästare, för att så småningom slå in på Kraftens bana själv.

Ursprungligen var hon dotter till en g'wel-danserska som ägdes av en hutt, men Lissa lät sig inte hunsas så lätt. Med hela den smidighet som en danserska äger och den vildsinthet som ligger i varje g'wels blod slog hon sig ut ur huttens palats. Därefter drev hon omkring som flykting i galaxen och tog de flesta jobb som hon kom över.

Nu har hon så äntligen funnit en fast plats i tillvaron och en uppgift som hon trivs med. Visserligen tycker hon att vissa gamla jedis litar för mycket på Kraften. Själv har hon en g'wels skärpta sinnen som få andra raser har, och de har ofta kommit till stor nytta i hennes nya arbete, trots Kraften. "En vis man sade en gång att bara idioter litar på en förmåga" säger hon, "medan överlevare använder alla medel som finns till buds."

Foto: Krister Sundelin


Ljus och lykta används för att leta upp framtida modeller för Playelf. Om du har några bilder som du tror passar här, kontakta mig på krille@foxtail.nu så kanske vi får se din favoritspetsöring här.


Till Playelf