Hem arrow T10-systemet arrow T10-systemet arrow Om T10-systemet
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Om T10-systemet PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 1
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-12

T10-systemet

T10-systemet är namnet på ett specifikt regelsystem som använder en tiosidig tärning, därav namnet. Regelsystemet skapades av Rävsvans Förlag för rollspelet Västmark och har kommit att användas även i andra rollspel. Gemensamt för dessa är att de har samma skalor på alla spelvärden och har samma grundregel.

T10-systemet är inte ett generellt eller universellt system. Det är snarare ett meta-system, som består av en grundkomponent och ett antal verktyg som sätts ihop och utökas för att tillsammans bilda ett komplett, självständigt, spelbart och (förmodligen) icke-generellt rollspel. Det enda gemensamma T10-spel behöver ha är att de ska ha samma grundregler och skalor.

Däremot kan det finnas en mängd med detaljregler som skiljer, och spel som använder T10-systemet behöver inte ha samma spelvärden. Det viktiga är att skalorna och grundanvändningen är samma.

Det innebär att det är möjligt att ta speldata från ett spel som använder T10-systemet och använda rakt av i ett annat T10-spel. Det går dessutom ofta att ta detaljregler från andra T10-spel och använda i vilket annat T10-spel som helst utan några större problem.

Alla T10-spel har T10-logotypen synlig någonstans på framsidan och en text liknande den här som förklarar vad T10-systemet är, vad det är till för, och hur man känner igen andra T10-spel. Även moduler kan bära T10-logotypen, för att visa att de kan användas i andra T10-spel.

T10-systemet grundlades av Rävsvans Förlag, men kan användas av andra spelskapare. För att underlätta för dessa så finns här avtal, licenser och en del av de verktyg som utgör T10-systemet fritt tillgängliga här.

< Föregående   Nästa >

Se även
aki03.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.