V - miniserien
Tidslinje
Besökarna
Prylar
Obesvarade frågor
Resurser

Besökarna

”V” är namnet på en avslutad miniserie om fem långfilmsavsnitt som sändes första gången 1983. Serien producerades i två omgångar, först två avsnitt och sedan tre nya avsnitt, de senare med undertiteln ”The Final Battle”. Den fick sedermera en uppföljare kallad ”The Visitors” om 18 normala TV-serie-avsnitt (ca 45 minuter), varefter hela serien lades ner. V har även givits ut av Marvel som serietidning, som utspelar sig samtidigt som ”The Visitors”.

Det var en enorm skillnad mellan ”The Final Battle” och ”The Visitors” som i princip gör de båda serierna till två separata universa. ”The Visitors” var kvalitetsmässigt usel i jämförelse med ”The Final Battle”, beroende på de villkor som en konventionell TV-serie har och en mycket låg budget jämfört med långfilmsavsnitten.

För att klargöra terminologin så avser ”The Final Battle” alltid den första serien om fem avsnitt av långfilmslängd, medan ”The Visitors” alltid avser den uppföljande TV-serien om 18 avsnitt.

Artikeln behandlar rollspel i den miljö som presenteras i ”V”. Den följer miniserien ”The Final Battle” och bortser helt från serietidningen och ”The Visitors”. De flesta moderna regelsystem kan användas, men i de fall där specifika regeltermer används så har jag valt att använda regelsystemet Gränsvärldar. Gränsvärldar finns att ladda ner utan kostnad på [http://www.foxtail.nu/rim.html]. Det borde dock vara ganska enkelt att finna motsvarande regeltermer i andra regelsystem. Det är en fördel om ett spelsystem som är anpassat till nutid eller lätt kan anpassas till nutid används, till exempel Masterbook-systemet, GURPS, Fuzion, The D6 System, Kult eller Millennium’s End.

Legalt bjäfs

”V – The Final Battle” med alla tillämpliga varumärken är © och TM 1983, 1993 Warner Bros, alla rättigheter förbehållna. Temat komponerades av Barry De Vorzon och Joseph Conlan.

Tillbaka