Hem arrow Bus och bös arrow Bös arrow Tuvas Konventsguide
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Tuvas Konventsguide PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 13
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-14
Artikelindex
Konvent Sverige runt
Konvent Sverige runt
Ekonomi
Anmälan
Resa
Packning
När du kommer fram
Tuggmotstånd
Det där intima
Att tänka på

Var är tvålen?

En tandborste är bra att ha

Ett par ord om hygien kan vara på sin plats. Konventshygien kan vara en konst, men det kan också vara förbaskat enkelt.

Kan man stå ut med kollektiva duschar, använd dem! Man känner sig bra mycket renare och fräschare. Tänk dock på att duschar tenderar att vara fullknökade strax före dagens första spelpass, så det kan vara en idé att gå dit tidigare eller senare. Tänk också på att respektera att duschar för det andra könet är avsedda för det andra könet. Även om tjejduscharna ofta har mindre antal besökare (eftersom antalet kvinnliga konventsbesökare är färre än antalet manliga) så är det inte så många tjejer som accepterar herrsällskap i duschen. Det brukar vara lättare för killar att acceptera damsällskap (tja, tonårsgrabbar är sådana), men risken för att damsällskap skulle uppenbara sig i herrduschen är låg. Hur som helst, respektera att duschar för det andra könet är för det andra könet!

Wet wet wet!

Har man inte lust, ork eller möjlighet att besöka en dusch så finns det alternativ. Det enda man behöver är en tvål (flytande eller vanlig), en handduk och en toalett. Tekniken kallas inofficiellt för ”astronauttvätt”. Löddra upp tvålen rejält. Löddra in de viktigaste kroppsdelarna (ansiktet, händerna, överkroppen, under armarna och skrevet, rätt mycket i den ordningen). Skölj bort löddret försiktigt med vatten ur handfatet och med hjälp av den ena änden av handduken. Fukta andra änden av handduken och tvätta utan tvål. Använd mitten av handduken för att få bort vattnet. Metoden har använts av lottor, soldater i fält, astronauter (därav namnet) och andra som måste spara på vatten och/eller inte kan duscha.

En varning dock: astronautmetoden fungerar ett tag, men jag skulle verkligen rekommendera en het dusch så fort du kommer hem från konventet.

I övrigt, ha rena underkläder med dig och byt dem en gång om dagen. Smit in på toaletten och gör det samtidigt som astronauttvätten eller i samband med duschen. Jag vet att jag låter som din mamma nu, men man känner sig bra mycket fräschare efter en sådan enkel sak.< Föregående

Se även
dark-jidai-senshi.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.