Hem arrow Västmark arrow Artiklar arrow Sionprioraterna
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Sionprioraterna PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 2
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-09
Artikelindex
Sionprioraterna title=Bakgrunden
Sida 2
Salomo tempel
Maria Magdalena
Antiqua Ordo Mystique Priori Sion
Sionprioraterna i Västmark
Skuggan och de gamla
Hur använder man det här?

En sådan här teori är nästan för underbar för att inte kunna användas i rollspel. Eftersom Västmark utspelar sig både i rätt världsdel och rätt tid så går det utmärkt att använda detta material där. Följande material är därför helt påhittat för Västmark.

Gabriel Malvoisin

Gabriel Malvoisin är regent i Wiederfan. Det innebär att han är den som styr i den blivande drottningens ställe. Han är mycket riktigt högt uppsatt i Sionprioraterna och har inflytande över denna organisation. Dessutom har han släktingar i Tempelherreorden som är högt uppsatta i England och Frankrike.

Han känner till Sionprioraternas hemligheter och delar deras tro på Jesus Kristus som anfader till den merovingiska kungaätten. Han har inte övergivit sin tro på Jesus som frälsare för den sakens skull, utan hans tro har tvärtom fördjupats av hans insikt. Han är obrottsligt lojal mot Sionprioraterna och deras skyddslingar den merovingiska kungaätten och skulle hellre dö än förråda dem.

Hans nuvarande mål är att styra riket så gott han kan (och han är inte dålig) för att sedan överlämna det till den sanna arvtagerskan den dag hon blir myndig och krönt till drottning av Guds blod.

Kronprinsessan Odesse Ideilgram

Den trettonåriga prinsessan och tronarvingen i Wiederfan har ärvt mer än sin mors skönhet. Hennes far kunde dra sin ättelinje i rakt nedstigande led till Sigfried, kung Dagobert IIs son. Det är inte allmänt känt att Wiederfans kungafamilj är en gren av den merovingiska kungaätten, men det är heller ingen hemlighet. Att de däremot är ättlingar till Konungarnas Konung i rakt nedstigande led är dock en hemlighet som ätten själva inte har någon aning om. Den gamle kungen, Sigwaerd, undrade en hel del över varför han hade så mycket att säga till om i Tempelherreorden, men fick aldrig något svar. Tidigare kungar har säkert undrat samma sak.

Prinsessan Odesse har också undrat samma sak, men till skillnad från hennes far och manliga företrädare så har hon faktiskt fått svar. Hon har en aning om att Malvoisin vet mer än han talar om och känner till hans inflytande i Sionprioraterna. Hon har gissat ganska bra när det gäller att hon och hennes familj på något sätt har med Graal att göra och har en känsla av att Graal är något helt annat än vad man tror. Arthur-legendens "Graal-familj" är säkert inte en beteckning på de av hans riddare som fann Graal, utan snarare en ättelinje som bevakat Graal sedan Josef från Arimatea lämnade det heliga landet.

Som synes är den unga prinsessan inte alls dum och kommer säkert att bli en god drottning. Hon har inte vågat yppa något av detta för någon, inte ens Malvoisin, men kommer förmodligen ställa honom mot väggen någon dag, förmodligen efter hennes kröning om åtta år.

Tack vare sina kunskaper har hon kunnat påverka Malvoisin mot beslut som hon vill se men som han ytterst motvilligt genomfört. Bland andra sådana beslut var Odesses Lättning, där skatteintaget efter en dålig skörd halverades.< Föregående   Nästa >

Se även
shayuna.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.