Hem arrow Västmark arrow Artiklar arrow Sionprioraterna
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Sionprioraterna PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 2
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-09
Artikelindex
Sionprioraterna title=Bakgrunden
Sida 2
Salomo tempel
Maria Magdalena
Antiqua Ordo Mystique Priori Sion
Sionprioraterna i Västmark
Skuggan och de gamla
Hur använder man det här?

Om vi ska inleda vår saga så ska vi göra det i Jerusalem, ungefär år 33 efter Kristi födelse och efter korsfästelsen. Jesu anhöriga tvingades att fly från landet, och det sägs att Josef från Arimatea bar med sig kärlet för Kristi blod till en judisk koloni i motsvarande södra Frankrike. I samma område fanns senare en kungaätt, den merovingiska kungaätten, som till skillnad från alla andra kungaätter i Europa ansågs vara kungar av Guds blod, inte av Guds nåde. Den kontinentala grenen av ätten dog ut i samband med kung Dagobert II.

Den merovingiska kungaätten var ofantligt rik. Ingen vet varifrån dess rikedomar kom, men det var dessa rikedomar som var upptakten till de stridigheter som så småningom gjorde att ätten dog nästan ut år 649. Dagobert IIs baneman fick dock aldrig tag på skatten, och ätten dog inte heller ut helt och hållet. En son till Dagobert, Sigfried, undkom dock massakern.

År 1128 kom Tempelherreorden till för att skydda kristna pilgrimer i det Heliga landet. Även denna orden uppvisade ofantliga rikedomar utan någon förklaring, och de har inte mindre än fem rika fästen i södra Frankrike som sägs skydda Graal, kärlet som höll Kristi blod. Så varifrån kommer de oförklarliga och mystiska rikedomarna i södra Frankrike?

En ledtråd finns i ett enda dokument där det väl dolt i texten sägs att "skatten tillhör Dagobert II och Sion". Att Dagobert II innebär hans ätt är någorlunda uppenbart, men vad är då detta Sion och vad är det för skatt som åsyftas?< Föregående   Nästa >

Se även
lonefox.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.