Hem arrow Västmark arrow Artiklar arrow Sionprioraterna
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Sionprioraterna PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 2
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-09
Artikelindex
Sionprioraterna title=Bakgrunden
Sida 2
Salomo tempel
Maria Magdalena
Antiqua Ordo Mystique Priori Sion
Sionprioraterna i Västmark
Skuggan och de gamla
Hur använder man det här?
I och med Dan Browns roman Da Vinci-koden så blev merovingerna och Prièure de Sion på högsta modet. Den här artikeln skrevs faktiskt ganska långt innan Dan Browns roman, på grund av en helt annan bok, Holy Blood, Holy Grail av Michael Baigent, Richard Leigh och Henry Lincoln. Sen råkade det komma in lite Arthur-saga också, speciellt biten om fiskarkungen, Graal och Galahad.

Riket Wiederfans blivande drottning, kronprinsessan Odesse Ideilgram, har inte krönts till drottning av Wiederfan. Den unga prinsessan styr därför inte sitt rike. Makten är istället överlämnad till regenten, Gabriel Malvoisin, som styr riket med mild hand och med yttersta vördnad för hans blivande drottning. Malvoisins vördnad för prinsessan är näst intill religiös.

Gabriel Malvoisin har en hel del gemensamt med Tempelherreorden. Även om han inte är en av brödraskapet så är delar av hans släkt med i orden och han har god och regelbunden kontakt med dem. Tempelherreorden är också ovanligt stark i Wiederfan jämfört med resten av Lyonia, och Malvoisin sitter som knutpunkten i ett stort nätverk av kontakter. Till skillnad från resten av Europa så har både regent och prinsessa mycket stort inflytande över orden, även över delar av orden utomlands. Man kan nästan säga att Tempelherreorden är ett andra livgarde för prinsessan.

Om man forskar i Malvoisins bakgrund och korrespondens så upptäcker man små ledtrådar här och var. Bokstäverna AOMPS dyker upp här och var, liksom ordet Sion. En del är så finurligt kodade att om man inte vet var man ska leta och efter vad så hittar man det inte. Vet man vad alla ledtrådar betyder och känner till sammanhanget så kan man till slut lista ut att Malvoisin är en högt uppsatt medlem i Sionprioraterna, en hemlig orden som har funnits sedan 200-talet e Kr.< Föregående   Nästa >

Se även
shayuna.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.