Att ladda ner

På den här sidan finns alla moduler och tillbehör till Västmark tillgängliga för nerladdning.

 

Västmark Tredje Utgåvan

Västmark Tredje Utgåvan består av en grundregelbok om 228 sidor med mjuka pärmar. Den tredje utgåvan är slimmad, utökad och förbättrad. Bakgrundsinformationen ligger mer i linje med Geografica och reglerna är förbättrade. Det finns mer information om det mesta och mer hjälp till spelare såväl som spelledare. Boken kostar 249 kronor plus porto.  

Observera att denna version inte kommer att gå att ladda ner och att den kostar pengar. Är du snål eller fattig, titta på Andra Utgåvan nedan. Den är helt kompatibel med tredje utgåvan och gratis, om än lite gammal.

Västmark Tredje Utgåvan (bok på 228 sidor, ISBN 91-974603-0-3) - Beställ här! 

Rollformulär

Formulären till tredje utgåvan sitter ju i boken, så det är svårt att skriva ut de sidorna separat. Därför har vi lyft ut formulären till tredje utgåvan och lagt upp dem separat. De borde fungera även till andra utgåvan, men det finns några fält som inte får sin förklaring i andra utgåvan. Det finns sex sidor i det här paketet: arbetsbladet, figurbladet, ett trolldomsformulär, en sida med fyra arbetsblad för besvärjelser, en lista med effekter som används för att skapa besvärjelser, och en sida med fyra statistkort.

Formulärpaket till Västmark Tredje Utgåvan (PDF-fil om sex sidor, zip-arkiv, 678 kb)

Faller snö växer sten

Faller snö växer sten var det mycket uppskattade konventsscenariet på GothCon XXVII. Det var huvudturnering under konventet och turneringen vanns av laget "The Broos", dock med "Kalasklubben" som mycket nära medtävlare. Nu finns äventyret fritt för nerladdning för de som önskar titta på det.

Konventsäventyret "Faller snö växer sten" från GothCon XXVII (4,4 Mb zip-arkiv med PDF)

Tokarnas natt

Tokarnas natt är uppföljaren till konventsscenariet på GothCon XXVIII. Det var även denna gång huvudturnering på konventet och vanns av laget "Småsinta illvättar". Nu finns äventyret fritt för nerladdning för de som vill spela det.

Konventsäventyret "Tokarnas natt" från GothCon XXVIII (711 kb zip-arkiv med PDF, lågupplöst version)
Konventsäventyret "Tokarnas natt" från GothCon XXVIII (39,5 Mb zip-arkiv med PDF, högupplöst version)

Fem och slottsmysteriet

Den tredje delen i sagan om flickorna från Vittratjärn spelades på GothCon XXIX. Det var som vanligt huvudturnering, och vann gjorde "Der Hölle Rache". Nu finns äventyret fritt för nerladdning för de som vill spela det.

Konventsäventyret "Fem och slottsmysteriet" från GothCon XXIX (4,32 MB zip-arkiv med PDF) - Ny!

Kommande produkter

Lyonia

Lyonia är modulen som ersätter Geografica Vistfarthi. Den kommer att innehålla allting som man behöver veta om Lyonia, inklusive krig, religion, politik, samhälle, geografi och språk. 

Det var en gång

Spelledarkitet till Västmark kommer förhoppningsvis att omfatta ett häfte på 32 sidor som ger tips om allt möjligt för att få in stämningen i Västmark, och en separat tredelad spelledarskärm i liggande A4. Den är fortfarande i planeringsstadiet, men ca hälften av innehållet är skrivet.

Västmark för dummies

Nej, modulen kommer faktiskt inte att heta så, men det var ett så kul arbetsnamn att vi var tvungna att kalla den så. Det innebär förstås att den inte kommer att se ut som bilden till höger. Modulen kommer att innehålla allt det som en spelare behöver veta för att komma igång med att spela Västmark, inklusive ett antal figurmallar som snabbt får igång spelet.

Västmark Andra Utgåvan

Det lilla paketet: Det lilla paketet är till för den som vill ta hem Västmark men inte har lust att spendera en timme med att plocka hem nio megabyte data. Det innehåller en RTF-fil, en karta och introäventyr.

RTF-versionen (RTF-fil plus kartor i zip-arkiv, 630 kb)

Det stora paketet: Om man inte bryr sig om nedladdningstiden, utan vill ha Västmark så snyggt som möjligt, så är det stora paketet att rekommendera. Det består av grundreglerna som en stor, illustrerad PDF-fil och en separat omslagsbild som JPG-bild. Senaste versionen är 2.14e. Den som redan laddat ner det stora paketet i tidigare versioner (2.14d eller tidigare) behöver inte ladda hem hela bunten igen, utan kan nöja sig med att ladda upp några patchar.

Västmarks grundregler version 2.14e (PDF-fil om 202 sidor, med separat omslagsbild, zip-arkiv, 9215 kb)

Spelledarskärm

Spelledarskärmen innehåller alla viktiga tabeller i Västmark samlade på ett praktiskt ställe. Spelledarskärmen består av tre liggande dubbelsidiga A4. Viss montering krävs, instruktioner ingår. Lim, papper, tejp och sax ingår ej. 

Spelledarskärm till Västmark version 2.0 (PDF-fil om 7 sidor, zip-arkiv, 422 kb)

Rollformulär

Rollformulär ingår i det stora paketet av Västmarks grundregler, och de som har laddat ner det behöver alltså bara skriva ut de sidorna. För de som laddat ner det lilla paketet, eller de som vill ha något mer portabelt, så har vi lyft ur rollformulären till en separat fil på 42 kb. Det finns tre sidor formulär i det här paketet: själva rollformuläret, ett trolldomsformulär och ett arbetsblad för besvärjelser. Samtliga formulär är ensidiga.

Rollformulär till Andra Utgåvan (PDF-fil om 3 sidor, zip-arkiv, 42 kb)

Geografica Vistfarthi

Geografica Vistfarthi är en modul om riket Västmark och dess omgivning. Det är en faktaspäckad modul som innehåller allt man aldrig trodde sig behöva veta om vardagslivet i Västmark: krigföring, religion, samhälle, historia, geografi och språk är några ämnen som tas upp. Dessutom ingår en närmare titt på huvudstaden Mirthanburg och en liten titt på byn Heg Worsall. Patch till version 1.01 finns att tillgå här, så slipper man att ladda hem alltihop igen.

Geografica Vistfarthi version 1.01 (PDF-fil om 80 sidor + omslag i PDF-fil om två sidor, zip-arkiv, 7830 kb)
Förhandstitt på kartan (JPG-fil, 395 kb)


Tillbaka till Västmark