Rollspelssmedjan logotyp

System 7
Apocalypse 4ever
GIRLS

Till Smedjan

System7

System7 är ett system särskilt utvecklat för mahou shoujou-genren (magiska flickor). Tanken är att attityden ska vara viktigare än vad rätt färdighet är, samt att ansträngningen eskaleras på ett naturligt sätt (istället för att som i alla andra rollspel, man tar i för kung och fosterland från början). Regelsystemet är fritt att använda enligt Rävsvans Fria Licens (läs mer), och logotypen får användas fritt om regelsystemets regler och värden används.

Ladda ner System7 (81 kb zip-packad RTF plus logotyp i EPS-format)


Mahou Shoujou Kishu Apocalypse 4ever

Mahou Shoujou Kishu Apocalypse 4ever är det första spelet som använder System7-plattformen, och en framtida del av GIRLS, när det har migrerat till System7.

Den sista tiden är inne. Problemet är att den sista tiden har globaliserats, så det sista slaget kommer inte enbart att inträffa vid Armageddon, utan överallt!

Som om inte det var nog så är demoner ena satans jävlar, så de kommer att fuska. Och himlens härskaror är inte heller några änglar, utom bokstavligt. Båda sidor kommer att fuska. Det är här som Apokalypsens ryttare kommer in -- deras jobb är att se till att ingen sida bryter mot reglerna. Fast de är underbemannade, så har Ryttarna expanderat. De har startat en franchise-rörelse!

Det enda som krävs är fyra personer med varsin häst, som har lust att axla ansvaret att hålla ordning på himlens och helvetets härskaror. I utbyte mot detta så får franchise-tagarna tillgång till coola superkrafter. Fast någon schabblade med demografin. Majoriteten av hästägande personer som vill ha superkrafter råkar vara tonårstjejer som har läst för mycket shoujou manga.

Kan det bli mer katastrofalt än så?

Mahou Shoujou Kishu Apocalypse 4ever är ett av Rävsvans Förlags bidrag till Trobergs Dogma-tävling 2005.

Ladda ner Mahou Shoujou Kishu Apocalypse 4ever (6 Mb zip-packad PDFer, två filer ā 4 sidor)

GIRLS

GIRLS är en förkortning som står för Grymt Innovativt Roligt Litet Spel, och det är precis vad det är. Det är ett litet, enkelt, roligt, fartfyllt och fantasifullt rollspel, som handlar om tonåriga flickor utöver det normala som tacklar allehanda problem som en gymnasieskola innebär.

Några av spelen finns redan till regelmotorn KYSS (Krilles Ypperliga Spelsystem), men kommer inom kort att migrera till System7.


<% makeFooter %>