pe2.gif (2431 bytes)

Playelfs Postorderkatalog

Är det något som Playelf saknar så är det en omfattande utrustningslista. I samma anda som Playelfs Fäll-tävlan erbjuder vi härmed ett antal praktiska, användbara, humoristiska och rent ut sagt fåniga saker att inhandlas av äventyrare. Precis som med Fäll-tävlan kan även våra läsare erbjuda sina varor och tjänster. Har ni någon vara som ni tycker måste ingå i Playelfs postorderkatalog, så hör av er! Skicka in en vara med pris, säljtext, varubeskrivning, eventuell varningstext och regelförklaring så ska vi nog infoga detta i katalogen. Som vanligt erbjuds ära och berömmelse och namnet intill varan som presenteras.

Tjänster

Spakdragare: 5 grus per dag plus 10 spänn per spak. Den paranoida äventyraren har sedan länge insett hur farligt det är att dra i spakar. Här är den perfekta lösningen: hyr en spakdragare. Spakdragaren följer med äventyraren och kan göra vissa enklare tjänster som att laga mat, sätta upp tält och tända eldar. Spakdragarens huvuduppgift är dock att dra i de spakar som äventyraren är för feg att dra i. Varning! ACME Serfs tar inte ansvar för person- eller materielskada som uppstår på grund av felaktigt användande av spakdragare.
Spakdragaren kan bara hjälpa till med dagliga sysslor eller dra i spakar. Allt annat, inklusive tänkande och slåss, är bortindoktrinerat.
(AS-1001, ACME Serfs/Krister Sundelin)

Automatisk låsdyrkare: 4 spänn per dag plus försäkring. För den tjuvlöse äventyraren har Åsså Låsfirma tagit fram det perfekta låsöppningssystemet för att öppna vilka dörrar som helst som man kan tänkas träffa på under sitt tunnelkrälande. Denna hängivna munk dyrkar vilka lås som helst och öppnar alla dörrar och portar.
En automatisk låsdyrkare har Dyrka lås +15 och en benhård religiös övertygelse. Han äter inte mycket heller.
(AL-9166, Åsså Låsfirma/Krister Sundelin)

Verktyg

Prinsessa i nöd: 15 Pix. Som drakdödare vet man att det dummaste man kan göra är att gå in drakens grotta. Därför har Jorgi "Stumpen" Drogg uppfunnit denna lilla anordning. Det är helt enkelt en något sånar verklighetstrogen docka som förställer en prinsessa. Det finurliga med dockan är att den genom magi kan ropa allt ifrån "Hjälp!" till "Min far kommer ge en stor belöning till den som hjälper mig hem nu när alla mina vakter har flytt efter att de såg en ekorre." Den kan även med fördel användas mot t ex rovriddare och andra typer som gillar att kidnappa prinsessor. Så vad är den bra för? Istället för de tappra äventyrarna behöver gå in till ondingen så kommer ondingarna komma till dem. Dockan aktiveras med ett snöre på ryggen.
(DM-2970, Dockor för Män AB/Ludvig Marmsjö)

Fäll-desarmeraren Rammlo: 120 Pix. Om Ni som äventyrare är mer av den försiktiga typen och inte vill gå in genom alla dörrar eller gå genom korridorerna utan att testa dom först. Då ska ni införskaffa Rammlo som ni kan ha med er in i Den mörka furstens borg som förtrupp och ha att slänga in genom dörröppningar och dylikt för att se om det finns några fällor eller monster på andra sidan dörren.
(DG-1952, D&G AB/Daniel Tönnberg)

Rammlos Pansarpaket: 50 Pix. Om ni har märkt att eran docka har lidit ovanligt mycket och fattat personligt tycke för den kan ni köpa till detta paket för att göra dockan tåligare och ge den ett mer skräckinjagande intryck. Paketet innehåller: Hjälm, Brynja, Brynjehosor och en sköld samt ett svärd.
(DG-1962, D&G AB/Daniel Tönnberg)

Allt-i-allo-kniven Nåja: 12 spänn. Har du någonsin upptäckt att det är något verktyg som du saknar? Är din victorinox för mesig? I så fall är Nåja-kniven precis vad du behöver. Kniven innehåller sax, sugrör, avbitartång, såg, kompass, skalpell, komplett skruvmejselkit bestående av två skruvmejslar, en stjärnmejsel, en pryl och en borr, samt ett litet kompakt överlevnadspaket bestående av en fiskelina, två krokar, vaxljus, flinta och stål, fnöske, glödlåda, mycket litet anteckningsblock, penna och en chockladkaka. Med en Nåja-kniv har du nästan allt du behöver för vildmarksliv. Dessutom kan den användas som vapen. Varning! Att använda kniv som vapen är vådligt för andras hälsa!
En Nåja-kniv fungerar precis som en vanlig kniv och ger därför +2 i Stryk. Däremot ser den mycket elakare ut.
(LA-1141, Leveller Arms/Krister Sundelin)

Nåja Deluxe: 9 Pix. Som ovan men med en het besvärjelse i klingan som kan utlösas vid behov, till exempel för att bränna igen sår, desinficera klingan, koka små mängder vatten eller tända brasor. Varning! Att använda Nåja-kniven som vapen med besvärjelsen aktiverad är än mer vådligt för andras hälsa! Tänk på brandrisken!
Om besvärjelsen är aktiverad ger kniven +4 Stryk. Besvärjelsen kan aktiveras två gånger per dygn och varar i en minut. Man kan koka en halvliter vatten eller värma en liter vatten per tillfälle.
(LA-1142, Leveller Arms/Krister Sundelin)

Fackeldrake: 200 Pix. Ramkins Drakfarm har den stora äran att presentera denna fantastiska varelse för den mörkrädde äventyraren. Denna lilla drake blåser med största glädje ut en meterlång eldslåga för den tunnelkrälande äventyrarens upplysning. Varning! Förvaras ej i närheten av brännbara material!
Fackeldraken är en Draconis Minimalis. Se Monster för mer detaljer om denna charmerande varelse.
(RD-2201, Ramkins Drakfarm/Daniel Andersson)

Trolldrycker och andra förnödenheter

Kur Light: 35 pix per flaska. Endast 1 kalori per flaska! Perfekt för tunnelröjaren som inte vill tappa figuren av alla  helande drycker och högenergiläsk som han eller hon tankar i sig.
En flaska innehåller en dos. Att sätta i sig en flaska gör att mängden Ont omedelbart minskas med två. Dessutom får man en poäng Krupp. Däremot blir man garanterat inte fet av den.
(FZ-2910, Farm&Zeedeks Läkemedel/Krister Sundelin)

Fis-Hermans vän: 1 spänn per flaska. Fis-Hermans vän är en bryggd som tillverkas i hemlighet av de allra gamlaste av urgamla vikingaalver. Receptet har gått från far till oäkting i många skiljsmässor och har aldrig spridits utanför byarna förrän nu. Fis-Hermans vän är något som man inte dricker själv, utan endast bjuder till vänliga men sturska främlingar som frågar om det starkaste som finns. Varning! Överdrivet bjudande av drycken kan leda till magknip och skrattkramp. Bör ej förtäras själv.
En sipp ger 3 poäng ont och tarmvred.
(PB-2214, Propps Bryggerier, Daniel Tönnberg)

Propps Blä: 1 spänn per flaska. Är maten för starkt kryddad? Vrider din mage sig dubbel av all vitlök och peppar som vräks i sörländsk mat? Här är lösningen: en flaska av vårt special-öl Propps Blä tar effektivt bort all smak från överdrivet kryddad mat, så att den inte längre smakar någonting, och gör så att den mest exotiska mat smakar precis som hemma (inte alls). Varning! Styrkan sitter i smaken.
(PB-2216, Propps Bryggerier, Krister Sundelin)

Helande trolldryck: 26 Pix per flaska. Ett måste för varje äventyrare. Tack vare vårt kontrakt med alkemistgillet kan vi erbjuda en fullgod helande dryck för endast 26 Pix per flaska (normalpris 30 Pix). Den smakar visserligen blä och innehåller inte en slurk Jäger som våra konkurrenters, men om man mår så dåligt att man är tvungen att sätta i sig en helande dryck så spelar smaken och alkoholstyrkan ingen roll.
En flaska innehåller en dos. Att sätta i sig en flaska gör att mängden Ont omedelbart halveras (avrunda uppåt). Att sätta i sig två flaskor gör att man förlorar hälften igen, men får å andra sidan fem poäng Krupp.
(FZ-2610, Farm&Zeedeks Läkemedel/Krister Sundelin)

Kvicklunch Vägkost: Endast fem Grus per portion. Kvicklunch vägkost är den perfekta lösningen för den stressade äventyraren som är ute länge på vägarna. Varje portion väger endast 0,2 kg och tar extremt liten plats. Portionen håller i princip hur länge som helst - dess bäst-före-datum ligger garanterat någonstans på andra sidan om nästa konflux, kataklysm eller annan världsomspännande apokalyps.  Vad bättre är, man behöver aldrig äta dem! Detta gör att äventyraren aldrig behöver riskera att smaka på något som han avskyr. En Kvicklunch vägkost försvinner helt enkelt, och äventyraren blir mätt, nöjd och belåten.
Som sagt var, en portion Kvicklunch vägkost försvinner varje dag, och man behöver inte äta något under resten av dagen.
(TR-875, TrollAB Kök/Krister Sundelin)
 

Helande troll-trolldryck: Endast 10 spänn flaskan! Till skillnad från den vanliga helande drycken, som ofta fungerar med hjälp av magi och annat otäckt, så är det här en helt mundan skapelse och kan därför användas även av de personer vars religion förbjuder magi. Medges, den är inte lika effektiv som en riktig helande dryck, men för sitt pris så är den sannerligen fantastisk. Troll-trolldrycken består av (bland annat) sumpvatten, härsket öl, rutten vitlök, stuvad spenat, orchsvett och ett par hemliga ingredienser som gör att den luktar apa och smakar ännu värre. Skulle en kamrat vara skadad, visa bara flaskan för honom och hota att hälla ner innehållet i halsen på honom. I extrema fall, låt honom andas in den ljuvliga aromen. Vi lovar att han omedelbart kommer att lova att han mår mycket bättre! Grepptång och skyddsmask ingår ej. VARNING! Får absolut inte drickas, ätas eller på annat sätt förtäras!
Att visa flaskan gör att Ont räknas som att det var tre poäng lägre i en timme. Att låta någon lukta på flaskan gör att Ont räknas som fem poäng lägre i två timmar. Dessa effekter är inte kumulativa och när effekten går över får personen ännu ett Ont, vilket dock kan botas genom att ta fram flaskan igen. Att låta någon dricka av innehållet är direkt hälsovådligt och offret får omedelbart två poäng Ont på grund av magknip. En stor klunk ger fem poäng Ont och akut magförgiftning, och om någon häller i sig hela flaskan så avlider personen.
(
TR-878, TrollAB Kök/Krister Sundelin)

Vapen

Observera att Playelfs Postorderservice inte tar något som helt ansvar för skador som orsakas på fiender med de produkter som finns i denna katalog. Skyll er själva om ni kommer i vägen för dem.

Sammansatt svärd: 130 spänn. Ibland så måste man ha ett svärd med sig där man inte får och en insmugglad dolk inte kommer hjälpa. Då är det bra med ett Sammansatt svärd från "Droggi & Son". Svärdet är ett långsvärd i fyra delar. Med hjälp utav en finurlig anordning så kan delarna snabbt sättas ihop till ett fullt fungerande svärd med skada +4. VARNING! Det är av yttersta vikt att köparen läser instrukionerna som medföljer då flera fall har rapporterats när svärdern fallit samman på grund utav fellaktig ihopmontering.
(DS-9800, Droggi&Son/Ludvig Marmsjö)

TvåmanssvärdTM: 50 spänn. Har ni också tröttnat på vanliga tvåhandssvärd? Monstren dör ju helt enkelt inte! Ta då din bästa äventyrarkompis och skaffa er ett TvåmanssvärdTM från Stchupiid weapon systemsTM. Vi lovar er om inte ni lyckas döda en endaste orch med detta vapen så har vi våran speciella pengarna tillbaka-garanti. VARNING! Använd aldrig ditt TvåmanssvärdTM ensam, då kan du skada både dig och ditt TvåmanssvärdTM.
Ett Tvåmanssvärd ger +15 i stryk, och kan bara användas om det är två stycken som slåss med det. Man slår efter den äventyrare med högst i Döda.
(SW-2001 Stchupiid weapon systemsTM/Björn Ylinenpää)

Flöjtkniven Frans: 6 spänn 5 grus. Här har vi det föremål som alla musiker drömt om de legat mörbultade efter en osedevanligt dålig spelning. Med en enkel handvändning så får man ut ett 10 cm långt knivblad från flöjtens munstycke och du är redo att hålla musikkritiker såväl som groupies på avstånd. VARNING! Musikergillet vill varna för att fälla ut kniven under användning av flöjtens andra användningsområde då detta kan skapa irritation i mun, hals och nacke.
Flöjtkniven skadar som en kniv.
(OS-9411, AB Ont&Son/Ludvig Marmsjö)

Flexible response vapenset: 250 spänn. Har du tröttnat på alla dessa olika klubb- och yxvapen som man måste släpa med sig ner i tunnlarna? Vill du ha ett mer flexibelt system som gör att du slipper alla dessa yxor, korpnäbbar, hjälmkrossare och slagor? I så fall är Flexible response vad du behöver. Med ett stabilt skaft i äkta stål och utbytbara huvuden kan samma vapen användas som både yxa, hjälmkrossare, morgonstjärna, slaga, korpnäbb och stridsklubba. I vapensetet ingår ett skaft (60 cm), en skaftförlängare (20 cm), inte mindre än sex huvuden (eneggad yxa, morgonstjärna, hjälmkrossare, stridsslaga, korpnäbb och stridsklubba), instruktionsbok och en praktiskt förvaringslåda i mithrilimitation.
Det tar en runda att öppna förvaringslådan, en runda att plocka fram delarna man behöver och en runda för varje hopsättning. Förlängningsbiten är mest ball, men om man använder den så gör vapnet en poäng extra Stryk.
(LA-1201, Leveller Arms, Björn Hellqvist)

Flexible response utbyggnadsset 1: 100 spänn. För den verkligt balle äventyraren. Bygg ut din Flexible response med detta set och var ännu mer anpassningsbar i tunnelgångarna! I utbyggnadssettet ingår en lång skaftförlängare (40 cm), tre nya huvuden (dubbelyxa, stridshammare och stridsgissel) och vapenvårdsdetaljer, elegant förpackat i en snygg väska i skinn. De nya detaljerna får plats i grundsetets låda.
(LA-1202, Leveller Arms, Björn Hellqvist)

Flexible Response Extender: 50 spänn. Ett extra långt skaft (120 cm) som är fullt kompatibelt med ovanstående komponenter gör att din Flexible Response gör större intryck, och på längre håll, än någonsin tidigare.
(LA-1203, Leveller Arms, Björn Hellqvist)

Jättegigantmjödyxan: 100 spänn. Har du som vikinga-alv aldrig tänkt på hur törstig man kan bli när man har hållit på att dänga monster en hel dag och märker att du är mitt ute i ödemarken långt ifrån närmsta mjödstuga. Då är det bra om du har mjödyxan vars skaft är ihåligt och där man förvarar ett par klunkar mjöd för den törstige krigaren. Vapnet måste påfyllas för full funktionalitet, mjöd eller andra drycker ingår ej.
Räknas som en stor yxa.
(DV-5501, Dängarns Vapen, sponsrat av Propps Bryggerier, Daniel Tönnberg)


Tillbaka