Rollspelssmedjan logotyp

Murder, We Wrote
Aki
Aki US Edition
Ett Himla Liv

Till Smedjan

Dogma

Dogma-utmaningen skapades av Anders Troberg under 2003, som en tävling i rollspelsskapande. Målsättningen var att skapa enkla, små och portabla spel, och dessutom tvinga speltillverkaren att fundera på vad som egentligen behövs i dennes spel. Reglerna för tävlingen reflekterade detta:

Naturligtvis så ställde Rävsvans Förlag upp.

Murder, We Wrote

Murder, We Wrote är ett sällskapsrollspel, avsett för folk som vill ha lite rollspelande på en tillställning av något slag. Spelet utspelar sig på en middagsbjudning på en engelsk herrgård under seklets början, och värden, dr Smith, har just blivit mördad av någon av de närvarande. Det är nu de närvarandes uppgift att finna och avslöja mördaren!

Murder, We Wrote vann priset för bästa regler 2003.

Ladda ner Murder, We Wrote (407 kb zip-packad PDF, två sidor)

Aki

Aki är ett gulligt litet rollspel som undviker de normala handlingarna i rollspel och istället fokuserar på de sociala bitarna. Det är ett shoujo manga-rollspel (dvs ett rollspel i samma stil som diverse japanska serier för flickor), om helt normala tonåringar på en helt normal gymnasieskola i en förort till en helt normal japansk stad. Spelet bygger på relationer och intriger mellan dessa personer, inte på att utföra uppdrag, klara äventyr eller lösa gåtor.

Aki (vilket betyder "höst" på japanska) kammade hem storkovan under 2004 års Dogma-tävling: Bästa regler, Mest nyskapande spel och Bäst design.

Ladda ner Aki (1,3 Mb zip-packad PDF, tre sidor)
Ladda ner Aki (1,1 Mb zip-packad PDF, tre sidor, skrivarvänlig version)

Aki US Edition

Aki is a cute little role playing game, based on social intrigue and relations. It is a shoujo manga role playing game (that is, an RPG in the same style as Japanese comic books for girls), about perfectly ordinary teenagers in a perfectly ordinary Japanese high school in a suburb of a perfectly ordinary Japanese town.

Aki (which means "autumn" in Japanese) stunned the 2004 Dogma Contest with three awards: Best rules, Most creative and Best graphic design.

Download Aki US Edition (1,4 Mb zip archive, PDF, 3 pages US Letter)
Download Aki US Edition (1,3 Mb zip archive, PDF, 3 pages US Letter, printer friendly version)

Ett Himla Liv

Ett Himla Liv är det första spelet i serien GIRLS (Grymt Innovativt Roligt Litet Spel). I detta spel så tar spelarna rollen av änglar som skickas ner till Jorden för att få en ordentlig uppfostran. Fast livet som ängel i Guds härskara är inte helt lätt - det är fyllt med problem som klassfester, pojkar, nationella prov, mobbande moppedemoner, världens undergång och det senaste modet. För att inte tala om hur man gömmer ett vingspann på två meter så att det inte syns i flickornas omklädningsrum...

Ladda ner Ett himla liv (1,0 Mb zip-packad PDF, två sidor)
Gå till GIRLS

<% makeFooter %>