Hem arrow Andra Imperiet arrow Artiklar arrow Nio Systrar: planer
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Nio Systrar: planer PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 9
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-11-07

Jag har fått en del frågor om konventsäventyret Nio systrar kommer att läggas upp på webben. En del kanske blir besvikna på svaret, men faktum är att jag inte har några planer i nuläget att göra det. Jag har andra planer istället.

Skymningshem: Andra Imperiet behöver nämligen ett bra köpeäventyr, så jag har beslutat mig för att Nio systrar ska bli det där köpeäventyret.

Vad jag har tänkt mig är en minikampanj som expanderar och fördjupar konventsäventyret Nio systrar. Det blir samma äventyr, fast inte begränsat av de speciella begränsningar som gäller för konvent. Istället blir de tretton avsnitt expanderade till att bli kompletta små miniäventyr, så biplotter kommer att läggas till så att alla rollpersoner har något att göra.

Det blir också mer information om Nya Camelot, tillräckligt för att fortsätta att äventyra i området när äventyret tar slut. Hela delstaten kommer att beskrivas i någorlunda detalj, och några av de viktigare systemen kommer att få kartor.

Modulen kommer dessutom att få en lightversion av reglerna. Det blir en kort introduktion om vad rollspel är och hur man spelleder, så att man endast behöver skaffa Nio systrar och komma igång med spelet. När man har spelat äventyret så kan man alltid fortsätta med att skaffa den kompletta regelboken. Naturligtvis så kommer man även att kunna spela spelet med de "riktiga" reglerna direkt. Lightreglerna kommer också att gå att ladda ner från nätet.

Nio förskapade rollpersoner finns med - det blir samma som på BSK, nämligen divisionens medlemmar. Därtill kommer det lite information om hur man infogar egenskapade rollpersoner i kampanjen.

Jag funderar på hur jag ska göra med taktikkort, och det lutar väl åt ett par ark med kort som man kan klippa ut själv, som stoppas in med modulen.

Nu vet ni ungefär vad jag hade tänkt mig och framförallt varför Nio systrar inte kommer upp på webben. Jag hoppas att ni ser det på ungefär samma sätt som jag: trettio sidor PDF-dumpat word-dokument är rätt fjösigt jämfört med en sextio till åttio sidor lång kampanj- och äventyrsmodul, eller hur?

< Föregående   Nästa >

Se även
Svansen.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.