Att tänka på

Mamma. Tillhör man den yngre kategorin konventsbesökare så har man en mamma som ofta är himla orolig när hennes snuttegubbe är i en vilt främmande stad på andra sidan Sverige. Således, ring hem och säg att du mår bra.

Matpengarna. Håll stenhårt i dem! Det är inte skoj att vara hungrig.

Biljetter. Har du åkt tåg eller buss så behöver du returbiljetten. Du vill inte bli strandsatt på andra sidan Sverige.

Bagaget. Håll ordning på ditt bagage. Det ska i princip bara finnas två sorters bagage: det du har i handen och det du har lämnat in i bagageinlämningen. Allt annat bagage ska inte finnas. Risken är annars allt för stor att du aldrig ser röken av det igen…

Tiden. Missar du ett pass så missar du också din plats i det. Och har du nu slängt ut en massa pengar på anmälningsavgifter så vore det ju dumt, eller hur?

Andra. Det finns andra på konventet. Ta hänsyn till dem. Skänk dem ett leende, hjälp till om det behövs, håll ordning och reda, bråka inte et cetera. Kort sagt, håll dig i skinnet.

Ordningsreglerna. Varje konvent sätter upp sina egna ordningsregler. De gäller. De flesta konvent förbjuder spring i korridorer nattetid (med hänsyn till de som sover), alkoholförtäring, diverse brottslig aktivitet et cetera. Ta hänsyn till dessa regler. Det är inte svårt att hålla sig inom dessa ramar, men bryter du mot dem kan du bli utkastad.

[ föregående sida ]
[ tillbaka till Smedjan ]