När du kommer fram

Så, vad är det första man gör när man kommer fram? Rusar iväg till första spelpasset?

Onej. Det första du gör är att leta upp receptionen och anmäla din ankomst. Du får då något slags bevis på att du får befinna dig på konventet – vanligen en knapp av något slag – tillsammans med annan praktisk information som till exempel sovsalar, parkeringsplatser et cetera. I vissa fall kan även matkuponger köpas här, vilket är ett vettigt alternativ till skräpmaten som ofta finns i närheten.

Det andra du ska göra är att leta upp bagageinlämningen och lämpa av allt som du inte behöver för stunden där. Bagageinlämningen brukar vara öppen dygnet runt, så det är ingen större fara om du skulle behöva något som ligger längst ner i väskan. Kom ihåg kvittot från bagageinlämningen!

Det tredje du ska göra är att leta upp sovsalen och parkera sovattiraljer där. Även hygiengrunks kan oftast lämnas där. Lämna inga värdesaker i sovsalen! Sovsalarna används oftast som spelsalar under dagarna. En del konvent vill dock inte ha sovattiraljer i salarna, så där får du lämna sakerna i bagageinlämningen och hämta ut det när det är dags att natta.

Har du bil så är nästa sak som du ska göra att se till att du har ett parkeringstillstånd. Det vore ytterst pinsamt på söndagen när du ska hem och du upptäcker att bilen är bortforslad.

Sådär, nu kan du börja leta upp första spelpasset och börja spela.

[ föregående sida ] [ nästa sida ]
[ tillbaka till Smedjan ]