Välkommen till en värld fylld av äventyr, magiska varelser, trolldom, häxkonst och upplevelser bortom mänsklig fattningsförmåga – vår egen!

Trollkonster utspelar sig här och nu, i vår egen världs osynliga baksida. I denna värld kommer du att ställas mot vildsinta bestar, ondskefulla trollkarlar, snåla krämare, hemliga sekter, urgamla hemligheter, gentlemannatjuvar, magiskolor och ädla krigare.

Det är en värld med oändliga möjligheter och oändliga faror, och du har blivit utvald, av din egen nyfikenhet eller försynen, att vara en av dem som utforskar dem.

Välkommen till en ny upplevelse!

Om projektet

Trollkonster är Rävsvans Förlags senaste rollspelsprojekt. Det är ett fantasyrollspel som utspelar sig här och nu, i vår egen värld, baserad på tarokkortlekens klassiska motiv. Tarokkortleken används inte bara som inspiration, utan även som slumpgenerator – hela regelsystemet bygger på att man använder en tarokkortlek och kombinerar kort på olika sätt.

Projektet är just nu i författarfasen. Grundreglerna är klara och det enda som återstår på den punkten är magireglerna, som givetvis också är baserade på tarokkortleken. Världen håller också på att formas just nu. Exakt hur den kommer att se ut kan vi inte säga just nu, men vi har bland annat hämtat inspiration från:

  • Alice i Underlandet
  • Neverwhere
  • Sandman
  • Books of Magic
  • Harry Potter
  • Talismanen
  • Det magiska huset
  • ... och många andra källor

Målet är en spelvärld som är lik vår egen, fascinerande, trollbindande och magisk, men som också är annorlunda, främmande och skrämmande. Själva utforskandet av vår egen världs "andra sida" är en stor och viktig del av spelet och magi kommer förstås att spela en stor roll. Det spelar inte så stor roll om ens rollperson är invigd i vad som händer på "andra sidan", eller om rollpersonen aldrig har varit medveten om den "andra sidans" existens utan har levt i den vanliga världen hela tiden. Världen lär vara lika ny och fräsch ändå.

Om framtiden

Det är fortfarande ett bra tag kvar innan Trollkonster kommer att publiceras. Vi kommer att fortsätta att fila på regler och värld tills vi är nöjda och släppa lite teasers då och då. Än så länge är det inte dags för speltest, annat än internt. När vi kommer så långt att det blir dags för externa speltest så säger vi till, i första hand till Svansklubbens medlemmar.

[ Till projektsidan ]