Annonsera i Smedjan

Vill du också annonsera med en snygg banner på Rollspelssmedjan? Inga problem - det kostar inte ens nånting. Men vi ställer dock lite krav.

Principia: Grundprincipen är att en slumpvist vald webbannons ("banner") visas på länksidan. Tanken är här att ingen har ork att gå in på en specifik sida med webbannonser eftersom de bara tar tid att ladda, och det är dumt att slöa ner länksidan med en massa webbannonser. Så istället visas en webbannons på länksidan, men en slumpvist vald sådan. Man får det bästa av två världar: en webbannons som folk faktiskt ser på en länksida som inte tar till domedagen att ladda färdigt.

Storleken spelar roll: 468x60 bildpunkter. Vare sig mer eller mindre. Är din webbannons av annan storlek? Gör om och gör bättre. Vi ställer också kravet på att webbannonsen ska vara maximalt 30 kbyte stor och gärna mindre. Ett tips: gör inte en genomskinlig webbannons.
 

dubbelpilvert.gif (359 bytes)
dubbelpilhors.gif (261 bytes) Så här stor får webbannonsen vara

 
Vikten är av vikt:
Alla annonser viktas, så att de visas olika ofta. Vikten mäts i poäng enligt nedan:

1 poäng: Om du har en länk tillbaka till Rollspelssmedjan.
2 poäng: Om du lägger upp någon Rollspelssmedjans webbannonser med tillhörande länk tillbaka (även om det sker med slumpvist vald bild enligt vårat eller liknande system).
5 poäng eller mer: Om du publicerar material till något av Rävsvans Förlags spel (de spel som finns på sidan Rävsvans). Exakt antal poäng beror på hur mycket material som finns.
Minuspoäng: Om webbannonsen är större än 20 kb så minskar värdet med en poäng. Om den är större än 25 kb så minskar värdet med två poäng. Se alltså till att ha en väloptimerad annons, annars kan det hända att annonsen refuseras på grund av att den inte är värd några poäng.
Pluspoäng: För varje extra av Rollspelssmedjans webbannonser utöver den första så ökar värdet med en poäng.

Dessa poäng avgör hur ofta en annons visas. En annons med 5 poäng visas fem gånger så ofta som en annons med 1 poäng, osv. Principen är helt enkelt att ju mer som görs för Rollspelssmedjan och Rävsvans Förlag, desto mer får ni igen. Poängen kan också fördelas på flera annonser, så 5 poäng kan alltså fördelas på till exempel en annons värd 2 poäng och en värd 3 poäng.

Så hur gör man? Mycket enkelt, skicka ett brev till mig (krille@foxtail.nu) och bifoga en webbannons eller en länk till en webbannons. Tala dessutom om huruvida du länkar eller bildlänkar, eller om du har material till några av Rävsvans spel. Om du bildlänkar ser vi gärna att du använder någon eller några av nedanstående webbannonser (högerklicka och spara som, eller shift+klick på Macintosh), och om du har material till Rävsvans spel på din hemsida så tala om det. Vi tar i så fall en titt i saken och ger ett förslag på hur många poäng din bildannons är värd.

Tillbaka
 

banner_foxtail1.gif (4441 bytes)
banner_foxtail1.gif (4 kb)
länkas till http://www.foxtail.nu

banner_evangelium.jpg (12058 bytes)
banner_evangelium.jpg (12 kb)
länkas till http://www.foxtail.nu/evangelium.html

banner_rimworlds_sv.jpg (9647 bytes)
banner_rimworlds_sv.jpg (9 kb)
länkas till http://www.foxtail.nu/rim.html

banner_vstmrk.gif (8146 bytes)
banner_vstmrk.gif (8 kb)
länkas till http://www.foxtail.nu/vstmrk.html

banner_playelf.jpg (6960 bytes)
banner_playelf.jpg (7 kb)
länkas till http://www.foxtail.nu/playelf.html

 
Tillbaka

Rollspelssmedjan med allt innehåll är © 1996-2001 Krister Sundelin, utom allt inskickat material som är © upphovsmännen. Detta innebär att det som finns på den här webbplatsen faktiskt inte får snos utan att upphovsmannen frågas först.
Hej mamma!