Hem arrow Nyheter arrow På gång arrow Den är rosa!
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Den är rosa! PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 2
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2006-04-09

Den är rosa!

Åkej, Nora Polyansky, som flyger saken i Macross Zero, är platinablond tjej med rätt schysst byst. Men saken hon flyger är rosa!

SV-51 i animen, samt Nora Pokyanski
SV-51 i animen, samt Nora Pokyanski

Jag går med lätthet med på att hon är skurk och har kroppsformad flygdräkt som inte lämnar mycket åt fantasin, men ett superstealth-jaktplan som inte syns på radar, inte på IR, flyger som en gud och har mer vapen än en hel division JAS-39 Gripen, och kan dessutom bygga om sig till en robot på ingen tid alls - med andra ord alla grabbars dröm - och det är rosa!

Jag kan fortfarande inte komma över det där.

Likförbannat så ska jag bygga en, så lik Nora Polyanskis plan som jag kan givet mina prylar och modelltekniska kunskaper.

Så jag beställde en Hasegawa-modell, hela vägen från Japan (närmare bestämt härifrån), och det tog inte allt för lång tid innan det ramlade ner en avi från posten. Boxen var väl förpackad i snäll bubbelplast, och när den öppnades innehöll den miljoner med spröjsar med välgjutna delar, en instruktion på äkta japanska och ett dekalark som var milt sagt hur stort som helst!

"Här ska byggas!", tänkte jag och hipps så hade jag målat, limmat och pusslat ihop en cockpit.

Vid det här laget så hade jag ingen kamera, så än kunde jag inte dokumentera någonting. Men det var ett pilljobb, så standardtricket med pincett som håller delar som doppas i limpöl, varefter man sätter delarna på plats, var en nödvändighet.

Det finns en dekal för instrumentpanelen. Det märkte inte jag först, utan trodde att siffran i cirkel hänvisade till en färg (färgnamnen är för övrigt det enda på engelska i instruktionerna), och målade således. Där hade jag förstås fel, så den dekalbiten ligger fortfarande på arket.

Färgerna är figurbyggarfärger från Ral Partha, för övrigt. De funkar fint, men grundning är A och O, eftersom färgen inte fäster så läbbans jättebra på PVC.

< Föregående

Se även
dark-jidai-senshi.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.