Hem arrow Andra Imperiet arrow Vägar arrow Oledolyckan
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Oledolyckan PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 0
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2006-02-21

Jag undrar om inte Rävsvans Förlag är Sveriges mest otursdrabbade förlag just nu. Först strular produktionen av Vägar. Sen när det äntligen är fixat så snöar transporten in. Innan transporten är helt ordnad så blir det nåt strul med DNSen (det var därför som hela foxtail.nu försvann i måndags). Min medarrangör till GothCon får plötsligt för sig att det är ju precis på påsk som det är högskoleprov (som tur var så visade det sig att han hade fel).

Vad är det mer som kan hända? Borde jag ens nämna några förslag? Det finns faktiskt en sak som gör att jag blir kallsvettig om natten, och det är tanken att något har gått fel med trycket, och att hela skiten måste göras om. Men den tanken tänker jag inte ens tillåta.

Vägar har varit en klart mycket krångligare resa än vad som var planerat. Här tänkte jag mig något simpelt: två häften och en spelledarskärm i en mapp. Det kan väl inte vara så svårt? En inbunden bok borde vara krångligare.

Men ack så fel jag hade. Framförallt skärmen har varit jättekrånglig - den är tydligen precis så stor att den inte kan skäras eller tryckas i de vanligaste maskinerna, och specialmaskinerna är det inte alla som har. Dessutom är de dyra. Resten har det inte varit några problem med, men en meter spelledarskärm ställde tydligen till det.

En sak har jag i alla fall lärt mig: jag ska aldrig göra spelledarskärmar i det formatet igen. Ett antal tryckare och produktionschefer hatar mig för den, och jag undrar hur de kommer att tycka om mig när jag blir klar med taktikkorten. Jag borde göra något enkelt, som till exempel ett helt vanligt äventyrshäfte i G5-format.

...vilket påminner mig om, jag valde G5-formatet på häften i allmänhet (tabellhäftet är ett undantag) dels för att det är kostnadseffektivas och dels på grund av Äventyrsspelsnostalgi. Sen är Vägar lite speciellt, men den kommer att förbackas i påse eftersom den består av flera komponenter. Jag kanske borde fullfölja Äventyrsspelsnostalgispåret och släppa alla andra häften i påse på samma sätt?

Det finns två saker som jag har att säga om förhandsbeställningar. För det första så kommer jag att skicka med en klase rollformulär och statistformulär till dem som har förhandsbeställt Vägar, som plåster på såren för den långa förseningen. Den biten är redan klar, så jag väntar bara på en Vägar att sampacka dem med. För det andra så kommer framtida produkter inte att gå att förhandsbeställa från Rävsvans Förlag, inte som privatperson i alla fall. Återförsäljare kommer att kunna lägga en order i förväg när jag har släppdatum, men privatpersoner kommer att få vända sig till butiker.

Jag har nämligen råkat uppmärksammas på att butiker inte gillar att förlagen har direktförsäljning och förhandsbeställning av sina produkter. Det innebär nämligen att förlagen säljer sakerna tidigare än butikerna, vilket ger förlagen en oschysst fördel. Och butikerna är trots allt skitviktiga för hobbyns överlevnad och nyrekrytering. Därför kommer inte framtida produkter att gå att förhandsbeställa i Foxshoppen, utan de får förhandsbeställas hos butikerna istället. När produkterna väl finns i butik så går det förstås att beställa i Foxshoppen som vanligt.

Tja, det var väl det. Nu väntar jag bara på leveranstiden.

< Föregående   Nästa >

Se även
valkyria.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.