Hem arrow Nyheter arrow Krille klurar arrow Pressrelease: Vägar
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Pressrelease: Vägar PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 11
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-08-31

Arbetet på den första modulen till Rävsvans Förlags senaste rollspel, Skymningshem: Andra Imperiet, börjar närma sig slutet. Modulen heter "Vägar", och är ett resurspaket till spelledare.

Även om "Vägar" i första hand är avsett för Skymningshem: Andra Imperiet så är en hel del av spelledartipsen såpass generella att de kan användas i så gott som alla rollspel. Faktum är att vi vågar oss nästan på att säga att "Vägar" är det mest kompletta spelledarpaketet på svenska.

Resurspaketet kommer att bestå av följande komponenter:

  • Ett 48-sidigt häfte med mängder med tips och resurser till spelledare, som expanderar spelledarmaterialet i regelboken med både teori och praktik. Häftet kommer att vara i samma storlek som regelboken. Häftet innehåller bland annat fördjupning i hur man skapar kampanjer och äventyr, förtydlingar och tolkningar av reglerna, tips om hur reglerna används i olika situationer, standardstatister, och ett avsnitt om troll.
  • Ett häfte med tabeller och errata. Alla kända buggar i regelboken kommer att nämnas i det här häftet, och alla tabeller kommer med, om nödvändigt i rättad form. Ett uppdaterat rollformulär finns också med, liksom statist- och birollsformulär, i ett format som är enkelt att kopiera. Häftet blir A4.
  • En spelledarskärm. Det blir en tredelad skärm om tre liggande A4. På utsidan blir det inte så värst mycket, men insidan kommer att bland annat innehålla ett flödesschema för strid och en lathund för snabbräkning. I övrigt, den står upp och den är ogenomskinlig. Den har tabeller. Man kan hänga saker på den. Hetsa inte upp er så mycket för den där skärmen.
  • Ett omslag. Det blir ett A3-ark vikt på mitten och lagt runt om innehållet, och har som enda funktion att få hela paketet att se snyggt ut på butikshyllan. Cool framsida och en baksida med en massa säljsnack. Spelmässig funktion: ingen.
  • Krympplast. Saknar spelmässig funktion, utan finns bara till för att hindra att innehållet inte ramlar isär i spelhylla och under transport.

Beräknat släppdatum blir under hösten 2005.

< Föregående   Nästa >

Se även
sorg.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.