Hem arrow Nyheter arrow Senaste nytt arrow Ingen har det så bra som jag
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Ingen har det så bra som jag PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 1
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-07-05

Det har gått ett halvår sedan Andra Imperiet släpptes.

Ska man vara petig så har det gått ett halvår och två veckor, men ändå. Det har dessutom gått hyfsat bra - det har brädat Västmarks första tryckning, till exempel. Så jag är hyfsat nöjd. Jag har en distributör på gång dessutom, så snart borde Andra Imperiet befinna sig ute i ännu fler butiker.

Första officiella äventyret har kommit ut, nämligen "Fällor", i Fenix #4. Det är en fortsättning på introäventyret "Min vän/min fiende" och tar oss ännu djupare in i intrigerna i Brae Fild. Arbeter fortsätter omväxlande på en spelledarmodul med inbyggd spelledarskärm och en modul om skurkar. Andra Imperiet Online sprudlar av aktivitet. Mitt superhjälte-alter ego Storm Kitty är på level 22 i City of Heroes. Jag har en radiostyrd helikopter och ett radiostyrt flygplan att fördriva icke-blåsiga sommardagar med.

Biblioteksvärlden saknar fortfarande namn, men den är faktiskt riktigt häftig. Det finns en färdig grovskiss på tre av de sex gillena, och jag behöver bara klippa och klistra lite för att få ett fjärde någorlunda spelbart. Sen är det kommersiologer och helare kvar, och sen kan jag nog börja speltesta biblioteksvärlden. Därifrån är det visserligen långt kvar till en färdig produkt, men det är inte långt. Åh, just det, om någon kan komma på ett bra namn på biblioteksvärldsrollspelet så skulle jag bli själaglad.

Dessutom har jag fått hem en massa inkarnationer av Shurayukihime, filmerna som inspirerade Kill Bill och gav namn till en rymdskeppsklass i Andra Imperiet. Det kom två filmer om Yuki i mitten på sjuttiotalet, med Meiko Kaji i huvudrollen (det är hon som sjunger de sorgsna japanska balladerna i slutet på Kill Bill volym 1, och de var också med i originalfilmerna). Den första, med undertiteln Snöstormen från underjorden, var också den första med titeln Shurayukihime, "blodsnöprinsessan". Den hade jag sett sedan tidigare, men inte "legalt".

Den andra, med undertiteln Hämndens kärlekssång, kom något år senare och kom inte alls upp i samma nivå. Åsså kom det en ny film med titeln Shurayukihime år 2002, fast den fick den engelska titeln "Princess Blade". Faen vet varför. Hur som helst, de tre filmerna har genomtittats och avnjutits, och de innehåller hur mycket inspiration som helst för Andra Imperiet. Samtliga har en mycket skum blandning av nytt japanskt och gammalt japanskt.

Så detta avslutas med en liten snappsvisa:

"Ingen har det så bra som jag
Nej, ingen har det så bra som jag
Utom min bror, som såvitt jag vet
Ligger i sprit uppå riksmuséet!"

Det enda som kunde göra saken bättre vore väl rätt färger och lite lim, så att jag kan bygga ihop min SV-51 Gamma-plastmodell från Macross Zero. Då skulle till och med brorsan få konkurrens.

< Föregående   Nästa >

Se även
aki03.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.