Hem arrow Bus och bös arrow Bus arrow Playelfs fäll-tävlan: saker
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Playelfs fäll-tävlan: saker PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 6
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-21
Artikelindex
Playelfs fäll-tävlan: saker
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5

Dödlighet 4Ljus för ljusskygga är till för de som envisas med att tända ljuset och låta det vara tänt. Fällan består av ett fyrfat. Förutom lämpligt bränsle innehåller det också ett ämne som när det förbränns resulterar i en frätande gas. Gasen bör fylla ett rum efter en kvart eller så, och fräter sönder lungorna på den som andas in den. Dessutom angrips huden, så skulle man överleva lär man vara ärrad för livet. Det kanske kan lära de slemma äventyrarna att släcka efter sig...

(Christopher Sjödin)

Dödlighet 3Jackpot visar hur elak Björn Hellqvist kan vara när han vill. Den består av en enarmad bandit, fast något mer skurkaktig... Efter att ha kastat in ett mynt och dragit i första gången spaken kommer det upp två körsbär och man vinner två guldmynt. Andra gången man spelar kommer det upp tre apelsiner och man vinner tjugo guldmynt. Den tredje gången man drar i spaken kommer det upp tre dödskallar, en fallucka öppnas under spelaren som faller ner i en väldigt djup grop, varefter vinsten - två ton guldmynt - forsar ner och mosar äventyraren.

Följer man upp denna fälla med "Genius Gold" (intelligenta mynt med stackmedvetande och telepatiska förmågor) eller "The Funny Money Trap" ("anti-mynt" som tar ut vanliga mynt) ur "Grimtooths Traps Too" så lär sig nog övriga äventyrare att inte bara frukta speldjävulen utan att också respektera griftefriden.

(Björn Hellqvist)

Dödlighet 4Att offra sig är en märklig konstruktion, skapad för att ta hand om alla de fåntrattar som tror att skatten alltid ligger under altaret. Fällan yttrar sig i ett typiskt altare, komplett med blodrester och reliefer av dödskallar, drakar och demoner och annat bös. Vissa tecken tyder på att det kan flyttas och det glänser i skarven vid altarets nederkant. Den normale äventyraren försöker naturligtvis flytta på altaret för att komma åt godiset under.

Det här altaret är byggt ganska unikt. Man kan hoppa på det, slå på det och stampa på det och allt man får är en smula motion. Men försöker man knuffa på det riktigt rejält så sjunker altaret blixtsnabbt ner i marken så att toppen är ungefär en meter under marknivå. Säg den äventyrare som kan undvika att ramla när altaret han knuffar på för kung och fosterland plötsligt försvinner. Med stor sannolikhet ramlar han framåt och ner i den meterdjupa gropen som just uppstod. Det roliga är dock inte slut, för innan äventyraren hinner göra något pressar en hydraulisk kolv upp altaret i taket med oerhörd hastighet och kraft och gör helt enkelt mos av äventyraren, innan altaret sjunker ner till sin vanliga plats. Voilá: "instant sacrifice".

Ingen demonkult kan vara utan denna diaboliska uppfinning.

(Krister Sundelin)< Föregående   Nästa >

Se även
blahimmel.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.