Hem arrow Bus och bös arrow Bus arrow Playelfs fäll-tävlan: dörrfällor
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Playelfs fäll-tävlan: dörrfällor PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 2
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-21
Artikelindex
Playelfs fäll-tävlan: dörrfällor
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5

Dödlighet 3Tunga bekymmer är en enkel och elegant dörrfälla, bestående av en stor dörr i sten. Det finns inget handtag på dörren, men en stor järnring mitt på. Dörrens gångjärn är monterade så att om man drar i ringen så faller stenen framåt och mosar äventyraren som drar i ringen.

(Wilmer)

Dödlighet 3Det svåra valet är en morbid variant på sagans eviga dörrval: en dörr leder till säkerhet och den andra till en säker död, och någon form av enerverande sak ger en ledtråd om vilken som leder dörr som är vilken. I det här fallet finns det mycket riktigt två dörrar i ett rum (utöver den som äventyrarna kom in i) och en magisk staty som säger "Det finns en säker väg ut ur det här rummet!" Statyn vägrar sedan resolut att svara på frågor och ger inga ledtrådar ifrån sig.

Går man in igenom den ena dörren dör äventyraren en gruvlig död genom en kombination av fritering i olja och mangling - exakta omständigheter är inte så viktiga, bara det är grafiskt, övertydligt och omöjligt att undkomma. Äventyrarna kommer nu att anta att det är den andra dörren som är säker, och förhoppningsvis ge sig in genom den mer eller mindre i flock. En precis lika säker, oundviklig och grafisk död väntar dem där, men med lite flyt i större kvantitet.

Den säkra vägen ut är förstås dörren som äventyrarna kom in i rummet igenom, och mycket riktigt kommer ingenting att hända de äventyrare som lämnar rummet genom den.

(Christian Hoel)

Dödlighet 3Great Balls of Fire var en av Jerry Lee Lewis största hits. Här kommer en cover på denna, från David Kamali, med precis lika stor slagkraft...

Mitt i en labyrint, alternativt grinig dvärgs hus så finns det en dörr. Dörren är låst men bredvid den hänger en nyckel. Detta vore väl inget konstigt i sig om det inte var för att nyckelhålet även fungerar som pipa i den enorma flintlåspistol som dörren utgör. Och det är handtaget som är avtryckaren, och bara utifall att äventyrarna inte låter nyckeln/projektilen sitta kvar i låset så finns det även en gosig blykula i loppet som extra säkerhet. Garanterad smash hit!

(David Kamali)< Föregående   Nästa >

Se även
dark-jidai-senshi.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.