Hem arrow Bus och bös arrow Bus arrow Playelfs fäll-tävlan: korridorfällor
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Playelfs fäll-tävlan: korridorfällor PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 0
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-21
Artikelindex
Playelfs fäll-tävlan: korridorfällor
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7

Dödlighet 3Nästa elaking har fått namnet Spegeln ljuger aldrig. I en lång korridor är den ena väggen täckt av en lång spegel. Den andra väggen består av en glasskiva. På andra sidan glasskivan finns en osäker sandstensvägg med en osynlighetsbesvärjelse över sig. Tack vare osynlighetsbesvärjelsen ser det ut som om det är ett mellanrum mellan glasskivan och den massiva granitväggen.

Spegeln ljuger som sagt var aldrig. Osynlighetsbesvärjelsen fungerar inte på spegelbilder, så äventyrarna ser den osäkra bergväggen bortom sina spegelbilder.

I mitten av korridoren finns en liten explosionsfälla - huruvida den är mekanisk eller magisk är upp till källarmästaren, men så fort den utlöses sprängs den osäkra (och osynliga) sandstensväggen och börjar rasa. Den tar förmodligen med sig glasrutan också. Observera att sandstensväggen fortfarande är osynlig, så plötsligt ser äventyrarna att glasrutan spricker och inget mer, i alla fall inte på den sidan. På andra sidan, i spegelbilden, ser de dock ett omfattande ras!

Den naturliga reaktionen när man ser ett ras är att flytta sig från raset, och eftersom äventyrarna ser raset i spegen kommer de med största sannolikhet förflytta sig från den... rakt in i raset!

De snabbtänkta som hoppar åt "fel" håll, det vill säga mot spegeln och bilden av raset, klarar sig bra. Inte nog med att spegeln inte ljuger, den är också utom räckhåll för raset.< Föregående   Nästa >

Se även
dark-jidai-senshi.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.