Hem arrow Bus och bös arrow Bus arrow Playelfs fäll-tävlan: korridorfällor
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Playelfs fäll-tävlan: korridorfällor PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 0
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-21
Artikelindex
Playelfs fäll-tävlan: korridorfällor
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7

Dödlighet 2Piratskaparen är en enkel korridorfälla av varianten "stegdödare". Det är en lös sten som om man trampar på den faller undan till en ungefär en fot djup grop, varefter en klinga far ut och kapar benet några centimeter under kanten. Äventyraren blir därmed tvungen att hoppa omkring på träben därefter. Skaffar man sig en Nyckelhålsmarodör så har man dessutom lapp för ögat och då är det bara papegojan och rom som saknas.

(Martin Svensson)

Dödlighet 3Ofta är de enkla fällorna de bästa. Ryggkliaren är en sådan underbart enkel fälla. Den består av en fallucka med tillhörande djupa hål under. Hålet börjar med ett vertikalt fall på flera meter för att sedan fortsätta som en svag sluttning. Väggarna i den svaga sluttningen allt för mycket om ett gigantiskt rivjärn. Dödligheten beror på hur lång rivjärnsdelen av hålet är - ett kort schakt innebär mest trasiga kläder och viss skinnflåddhet, medan ett långt schakt innebär rea på äventyrarfärs.

(Johan Sandström)

Dödlighet 5Spola rent var från början inte alls tänkt som en fälla, utan som en säkerhetsåtgärd. Den har till och med varningstexter.

Korridorens väggar är här blankpolerade och gången sluttar brant uppåt för att sluta i en bastant och ytterst solid järndörr. Dörren är endast försedd med ett handtag och texten "Varning för vatten!", som är ingraverad i dörren.

Hela grottkomplexet har i själva verket skapats av en underjordisk vattenström. Dörren är ytterst nödvändig; när grottkomplexet blev bebott pluggades vattnet i den här fåran igen. Så småning om har det på grund av det spärrade vattnet bildats en stor cistern, flera tusen ton vatten faktiskt, och det behövs bara att någon dummer som inte kan läsa trycker ned handtaget för att spärrarna ska släppa. Om den som öppnar krossas av dörren när den slår upp, slår ihjäl sig när han sveps genom gångarna eller helt enkelt drunknar, det är helt upp till den sadistiske källarmästaren att bestämma.

(Björn "Phoenix" Paulsen)< Föregående   Nästa >

Se även
blahimmel.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.