Hem arrow Bus och bös arrow Bus arrow Playelfs fäll-tävlan: korridorfällor
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Playelfs fäll-tävlan: korridorfällor PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 0
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-21
Artikelindex
Playelfs fäll-tävlan: korridorfällor
Sida 2
Sida 3
Sida 4
Sida 5
Sida 6
Sida 7

Dödlighet 4Vi har haft en grötfälla här förut. Här kommer Grötfällans son! I en korridor inne i en tomte stubbe el. dylikt finns några dussin decimeterstora hål i taket. De är "normalsvåra" att upptäcka, om någon letar. Två trösklar ligger på golvet på korridorens golv med 10 meters mellanrum. Om utrymmet mellan dem belastas med 50 kilo eller mer sjunker golvet ner, gropen som bildas är 2 meter djup. Sedan rinner ett antal tusen liter skållhet risgrynsgröt ner i gropen ur hålen.

(Wilmer)

Dödlighet 4Wilmer vilar minsann inte på lagrarna. Den här fällan, Igelkotten, är ännu ett exempel på hans sociopatiska fantasi. I en lång nedåtsluttande korridor finns följande inskription på väggen:

"Igelkotten måste ila
den har ingen tid att vila
igelkotten måste hetsa
för den vill dig spetsa"

Precis när en äventyrare har läst det rullar en järnigelkott på hjul, lika bred som korridoren och med spjut på ryggen ner mot de väldigt ont anande äventyrarna.

(Wilmer)

Dödlighet 3Att tappa huvudet är det namn som vi valde på följande fallucka, avsedd att lära äventyrare att aldrig slappna av för att de tror att de har kommit undan faran.

Falluckan är av den sidledes öppnande varianten, ungefär som en Star Trek-dörr fast på golvet. Den öppnas blixtsnabbt så fort någon trampar på den. Efter ett fall landar äventyraren på en mjuk madrass, beströdd med ben från tidigare olyckliga lycksökare, och får nöjet att klättra upp igen på en för ändamålet ditsatt stege. Väl högst upp vid stegen, precis över kanten på luckan, ser äventyraren en skylt, som med stor text proklamerar "Varning!!!" och något med mindre stil därunder. Om äventyraren stannar upp för att läsa vad där står så märker han både vad det står och varför. Den finstilta texten lyder "Luckan stängs snabbt!" och mycket riktigt stängs den också blixtsnabbt, såpass snabbt att den utan problem kapar huvudet av den som sticker upp huvudet för att läsa skylten.

Den snälle källarmästaren påpekar att korridoren högst upp är fylld av skallar, och att det inte finns några skallar nere i gropen.

(Christian Hoel)< Föregående   Nästa >

Se även
valkyria.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.