Hem arrow Övriga rollspel arrow KYSS arrow Trolldom i Playelf
Senast uppskickade filer
2010-02-06
Downloads
FileT10_2.5.rtf
2009-01-06
Downloads
FileT10_2.4.rtf
2008-09-08
Downloads
FileT10_2.3.rtf
Sök filer
Sök efter: 
Sök namn: 
Sök beskrivningar: 


Trolldom i Playelf PDF Skriv ut E-post
Användarna tycker:: / 0
DåligtBra 
Skrivet av Krister Sundelin   
2005-04-16
Artikelindex
Trolldom i Playelf
Trollkunniga äventyrare
Trolldomsegenskaper
Klädpoäng och Krupp

Trolldom och Klädespoäng

Det är allmänt känt att magi flödar genom världen. Alltså måste det också kunna hindras av något, annars skulle turbulensen som orsakar flödet inte kunna uppstå.

Naturligtvis är det Klädespoäng vi talar om. Kläderna hindrar nämligen inte enbart det livsviktiga viftandet, utan också flödet av magi in till och ut från kroppen. Därför dubblas Klädespoängen när man utför magi!

Krupp

En bieffekt med trolldom är att de magiska energierna som strömmar genom den trollkunnige inte är direkt naturliga. Som ett resultat av det så är det ganska vanligt att en trollkarl får spel ­ han blir helt enkelt felkopplad i hjärnkontoret.

Varje gång en trollkarl kastar en besvärjelse så får han Krupp. Mängden Krupp är lika med formelns nivå, och mängden Krupp ökar hela tiden, på samma sätt som Ont eller Fylla. Ju mer Krupp trollkarlen har dest galnare är han. Krupp går dock över ganska snabbt: efter tio minuter i spelet minskar Krupp med ett.

Till skillnad från Ont och Fylla så minskas inte den trollkunniges slag med mängden Krupp. Däremot så tänker trollkarlen mer och mer "fel" ju mer Krupp han har. Man ska fortfarande slå ett Stryktålighetsslag mot Krupp. Skulle man någon gång misslyckas med ett Kruppslag så går trollformeln man försökte genomföra käpprätt åt helvete! Det är nu upp till källarmästaren att komma på vad som händer, men det ska ha med trollformeln att göra, det ska fungera ungefär som planerat till en början för att därefter gå käpprätt åt fanders! Källarmästaren behöver nödvändigtvis inte vara snäll eller elak mot spelarens äventyrare, men han bör hitta på fåniga och humoristiska effekter.< Föregående   Nästa >

Se även
shayuna.jpg
Omröstning
Skulle du kunna tänka dig att betala för konventsäventyrsserien om Yukikaze i tryckt form?
  
Prenumerationer

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.