Den 16/4 1999 var jag och några vänner på Historiska museet och Livrustkammaren för att studera svärd. Tack vare välvilligt bemötande från museipersonalen fick vi se något som inte är alla förunnat. Här följer bilder på några av de svärd vi tittade på. Tyvärr är inte alltid bildkvaliteten den bästa, då min kamera är ganska enkel. Tack till Göran Tegnér och Hans Lidén på Historiska museet och Nils Drejholt på Livrustkammaren.

Den 2/7 1999 gjorde jag ett besök på Royal Armouries i Leeds, England, där jag bland annat fick tillfälle att hantera tre tämligen kända svärd som beskrivs här. Jag vill tacka The Board of Trustees of the Armouries för vänligheten som visades mig vid mitt besök, samt för tillåtelsen att fritt få fotografera svärden.

Vid ett besök på Länsmuséet i Skara 24/7 2000 hade jag tillfälle att titta närmare på två medeltida svärd. De var i dåligt skick och magasinerade.

Den 9/3 2001 besökte jag Jönköpings Läns Museum för att titta på några av de svärd som finns i samlingarna där. Tack till arkeolog Kristina Jansson för hjälpen med att hitta!

Den 26/10 2001 fick jag möjlighet att hantera fyra medeltida svärd vid ett besök på Wallace Collection i London, en av världens främsta vapen- och rustningssamlingar. Tack till intendent David Edge för att han tog sig tid att låta mig titta närmare på några av världens mest avbildade svärd. Tack även till hans assistent James som hjälpte mig med kopiering och fotografering.

Den 7/10 2003 besökte jag Upplands Museums magasin och hanterade och dokumenterade ännu fler svärd.